Razrivač (Gruber)

da osvezim temu , jednim zanimljivim gruberom
2i05993.jpg

Ha,ha turci su verno prekopirali ceo gruber pa cak i boje na nalepnici od Horsch-a i jeftiniji je od istog za nekih 5000 evropskih novaca

Koliko je para ovaj gruber i da li bi mogao da uleti u istarupano suncokretište da pripremi za setvu pšenice.Mislim da zamenim sa ovom mašinom tanjiraču.

Cini mi se da je bio oko 9500 e.Ne mogu da nadjem snimak,kod brata mi je prolecna akcija mog imt-a i lemken smaragd 3m zahvata u gruberisanju proslogodisnjeg sojista koje nisam mogao uzorati zbog podzemnih voda.Inace taj gruber (3m)moj stric vuce sa fendtom 150 ks bez problema...

Spajki
Koliko je konja taj imt? Ja sam gledao da uzmem 2,5 , 2,6 m sirine za moj tm 125, od 3 m ne verujem da bi mogao vuci :S

@Зрењанинац: имаш слике тог агрегата за редуковану/конзервацијску обраду у теми сајам 2011. Мало сам се задржао на сајму око њега и мислим да је добро урађен. Тарупирано сунцокретиште сигурно може да обради за сетву стрних жита, а то ће вероватно моћи и да се види 27.маја у Панчеву.

Malo je off, ali nema veze, jel ima neko bilo koju mašinu od tih Turaka? Na sajmu su lepo izgledale, mislim mašine.

Kolega je kupio tu tursku neku nosenu tanjiracu,za 5200e 4m sirine.Meni je to papreno,za isporuku u avgustu.

Jos jedan moj prijatelj ima slicnog lemkena od 4m samo drugi model tj.nema ove sigurnosne opruge vec samo sraf kao osigurac pri nailasku na prepreku. Vuce ga sa mc cormickom od 210 ks.Stric je sa fendtom (150 ks) radio i sa tim gruberom ali ponegde mu je bilo tesko.Brzina rada mi je bila kao i brzina oranja jer tad najlepse radi.Probali smo i brze medjutim ucinak nije toliko kvalitetan kao u nizoj brzini.O opterecenju necemo jer je ovo bila igracka za imt-a.

Drugar je vukao takav gruber Lemken od 3m prvo sa MF od 200ks pa je onda radio sa 240ks posto je ovaj prvi bio u zastoju nesto. Oba su se igrala sa njime samo mislim da nisu radili dublje od 15cm.

I mi smo pazarili ovih dana gruber.Evo slike ma da su bas lose,cim krenemo u ljustenje strnjike bice jos:
pic0052.jpg
pic0054.jpg

Nazad
Vrh