Za humus ti je stajnjak zakon.Takodje za ph. Kvalitet vode podrazumeva samo da ne koristis vodu iz vodovoda koja je hlorisana recna svaka odgovara.<br>
Zeleni Hit firma koja se bavi plasmanom HAIFA djubriva ima svoje plastenike na batajnickom putu i oni tamo koristeci svoje proizvode gaje povrce.NIsam siguran da l i jos nesto uzgajaju.[/QUOT Sigurno sam negde nasao podatak da treba 200t stajnjaka na hektar da bi humus podigli za jednu jedinicu,ne popravlja se humus tako lako.ph vrednost svima nam je poznato kako regulisemo,voda iz vodovoda se ne preporucuje za povrce a za malinu navodno moze,za neki dan stizu mi rezultati vode..Evo danas mi je stigao ph merac nadam se da cu je pametno iskoristiti,inace jeftina sprava 2100din u prodavnici HIDROPONIKA BEOGRAD....Esada da se osvrnemo na ishranu maline i kolicinu hraniva za nju SVI ZABORAVLJAMO JEDNU CINJENICU a to je da se nekada vezivalo 4-5 u metar a sada guramo 7-8i vise sto meni govori da treba jos vise hrane da dodamo.Nije isto hraniti 5biljaka i 8biljaka,ako nista uzmimo primer za bilo sta drugo.Marko je u pravu za sve sto napsemo treba da uzmemo s rezervom.....Sto vise treba da diskutujemo bicemo spremniji za svakakve situacije u proizvodnji...pozdrav za sve na forumu
Ako se povedem tvojim pisanjem znaci da su nasi stari sa 4-5 u metar vukli 300kg po aru,a mi sad moramo da vezemo 8 zaprinos od jedva 250kg?? Problem je drasticna promena klime i hronicni nedostatak padavina kombinovan sa visokim temperaturam u vreme zrenja. Secas li se one kisne godine i prinosa koji su ljudi imali. Neki su tada stigli do 200kg po aru ,a nikada pre toga nisu. Nize temperature i manja kooicina jakog sunca u toku dana. Kada imas povoljne vremenske uslove djubrenje moze znacajno da se smanji to mogu da ti pricaju ljudi koji sad rade malinu na 700 i vise metara nadmorske visine jer je to klima koja odgovara onoj koju smo mi nekada u Ivanjici imali
- - - - - - - - - -
Posadi sad malinu na 800m radi je kao sto su nekada nasi radili znaci stajnjak petnaeskinja kan i par prskanja kada treba i imaces 200kg svake godine to mogu da potpisem