Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja sam o tome dosta puta slusao kako i ti razmišljaš,medjutim svi kompetentni stručnjaci iz ove oblasti tvrde da se nemoze ozbiljno gajiti malina bez unosa stajnjaka.Stajnjak nema značajnijeg utjecaja na prinos jer je relativno siromašan hranjivima, NPK je nositelj prinosa.
Stajnjak nema značajnijeg utjecaja na prinos jer je relativno siromašan hranjivima, NPK je nositelj prinosa.
Po svemu sudeci kakvo vreme najavljuju za naredni period i kod mene ce vezivanje poceti dosta ranije nego do sada.Prijtelji je l' ste krenuli sa vezivanjem maliine? Kod mene pojedinci krenuli, ostali se neckaju (cekaju mart)a malina krenula da radi...sta raditi?
Tako je kolega ,yara 13-13-21 zbog sadrzaja hlora nije djubrivo za malinu...poznato je da djubriva na bazi kalijum-hlorida negativno uticu na malinu....toliko.Valja samo napomenuti da je yara 13-13-21 hlorno djubrivo, sa manjim procentom iskoriscenosti u odnosu na 8-11-23 i 11-11-21, koji su u potpunosti bez hlora i ciji je procenat iskoriscenosti >90%. Zbog toga postoji i razlika u ceni izmedju prvog i druga dva djubriva.
Tabela 1.Sastav svježeg i zrelog stajnjaka, zavisno od vrsta domaćih životinja (u%),
To je onda još jeftinije.Videću prvi put ih koristim.Dobrog su kvaliteta.kod mene su 500 dinara 1000 kom.Mada čuo sam sa su u kruševcu 350 din 1000 kom.ali drugačije
Šta će biti sa malinom ove god.videćemo.Potersla opasno nedo bog neki mraz.
Jel može plavo ulje u ovom stadijumu
Potpisujem.Vidim da je sada normalno po nekima da se veze i u novembru,decembru.Kako su radili nasi stari decenijama,tako cemo i mi.Malinu vezemo samo u martu,nikad pre,tako rade mnogo iskusniji od mene,ima mnogo razloga,ko hoce sada nemam nista protiv...Ucio sam od ljudi koji tako rade zadnjih 30.godina...Pozdrav...
Kako su ti se pokazale ove pločice za vezanje maline.Ovde su 3e 300kom ali sumljam u kvalitet.