Polana

Mravi su tu zbog lisnih vasi, oni ne jedu lisce. Ovo je verovatno neka gusenica grickala

Pozdrav. Moju malinu sam prskao juce sa decisem i quadrisem. Pogledajte ove slike,nazalost ima vise takvih kod mene
0ba5e184895ad6a6f6f58e8ff39c6c5d.jpg

d72cd7a74a4eb99a4ade8d1f95f75bf2.jpg

Moja polana , sezona druga , do sada nista tretrano sem prehrana sto preko lista sto djubrenje, danas prvo zalivanje kap po kap+prehrana , nisam priemtio nikakave vaske i bube , ne znam da li bi preventivno trebalo poprskati sa necim ili vrebati i cekati prve simptome?

viewer.php
[/URL][/IMG]

Preprskaj je nekim od fungicida uz dodatak prihrane i onda prati, u drugom prskanju kada bude na 60 cm porasta ubaci insekticid.

Danas galenika poslala poruku o predlogu herbicidnog tretmana u "jednorodim sortama malina"...to je pomak za mene jer vidim da su poceli da razlikuju i prepoznaju jednorodne od remontantnih sorti.

A nista o PEHARU ,mislio sam njega protiv sive trulezi ove god. U Stvari hocu od sledece god da predjem na Galeniku ceo program zastite, npr- rotiram AKORD I PROMESU uz dodatak nekiog insekticida i pehar za sivu trulez. Danas kupovao one izvikane preparate koje svi spominjemo, kad nisam umro od cena a i ovo je brate nase.....

Nisu dzabe "izvikani". Kad je botritis u pitanju nije se igrati. Do duse ne znam kako je kod vas malinara, ali jagodari bez signuma i svica ne rade zastitu od botritisa. Ja sam prosle i ove godine za prvi tretman koristio Dional, posle toga signum i svic.
Zastita od botritisa se vrsi u cvetanju. Ako se tu omane, kasnije dzabe sve

@ dulebdp
Bojim se da si bacio pare. Imao sam ja takav i raspao se posle par dana. A o tacnosti i da ne govorim.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Nazad
Vrh