Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemoj tako. Čovek bi postavio slike isto kao i ti, ali još to nije savladao.I očekivao sam ovakav odgovor.
Ja sam ovdje unatrag nekoliko godina pokazao kako radim svakome koga je to zanimalo, od tebe nismo vidjeli ništa osim silne nauke i teorije, to je sasvim dovoljno da se vidi stanje stvari.
Kod nas u Pik-u sa traktorima 300-360 ks vuku Dondi podrivače sa tri radna tijela na cca 80-ak cm i plaču dok idu. Rade cca oko (i ispod) 5 km/h. Više puta ih gledao u radu.Задруга Сава Ковачевић има неког Дондера 7 радних тела тај иде 80цм у земљу. Вукао га је Клас 330кс,а сада Штајер 330кс иде максимално 5км/х и одради у једној смени око 5ха.
Jel se vidi efekat tako dubokog podrivanja? U smislu da ako je teže propusno zemljište da se u slučaju velikih kiša voda ne zadržava na površini?
Da li treba da se ide što dublje? Suvog vremena ima zadnjih par godina svako leto tako da to barem nije problem.
Ne, a nailazio sam na takve situacije kad traktor samo secne. Kopao sam ašovom, širina jednog ašova i dubina oko 40 cm a dužina oko 4 metra.Jesi li i ti od onih genijalaca koji prokopaju put da ispuste vodu pa posle ostave tako i ne zatrpaju iskopane kanale?
Ваљало би перфорирану цев па преко ње шута и шљунка, али може само, шут и крупнији шљунак, а испод пута би ставио преко дренаже најлон.Da li u taj kanal stavljati neku plastičnu cev koja će se vremenom zapušiti zemljom ili možda neki krupan šljunak, a verovatno bi rebalo malo ući i u samu parcelu, bar 1 metar u dubinu.