Podrivanje zemljišta

koji je to fendt?kolega iz ulice ima 6430 pa bi kupio slican podrivac pa ne zna hoce ga moci vuci

Kolega, da li je teško odgovoriti ?
Mi svi očekujemo da svi osim nas budu ispravni. Kao što je tebi nebitno da li je razrivanje ili podrivanje, isto tako je onima koji su radili na nadstrešnici nebitno šta rade. I svima sam ja dosadan.
Razmuslite dobro.

podrio sam 4 ha gde je u planu da se seje suncokret... islo je tesko ali mislim da je dobro uradjeno

Pitanje za ljude koji su podrivali prosle i pretprosle godine . Nisam to radio desetak godina pa me zanima.
Jel bilo konkretnog efekta u ljetnim usjevima ove i prosle godine ,sa obzirom na susu i vrucinu ?
Ako je neko konkretno vidio . Ne ono ima efekta ,bio solidan prinos itd , nego pravo.poredjenje na istoj parceli , dio podrivan i nepodrivan , razlika na ove godine ?

ja ti druze mogu rexci moje uiskustvo s plugom.u obradi bez pluga sam od 2000.prosle godine sam orao prvi put nakon tolkovremena.orao samo pravocrtzne njive a ove spiceve podrivao tanjirao grubiraozavisi gde sam sta sejao.imam table gde sam spiceve i uklinke ostavljo za podrivac a ovaj pravilni deo izorao.na takvih par njiva prinos na oranom jeddebelo nadmasio podrivaca na istoj parceli.esad zasto jetako neznam.u planu je sad vecinu parcela preorrat vec smo nestakrenuli pa polako idenekako sam je tvrdo.negde gde cemo sejat psenicu ide rubin odmahiza pluga da usitni te gromade.

ako nista i ne dobijem sa podrivanjem barem necu nastetiti. Razmisljam da poboljsanjem vodnovazdusnog rezima u 'debljem' sloju zemlje poboljsavam uslove za rast biljaka. pre dve godine sam podrivo 1 ha na vecoj parceli a ove sam tu imao kukuruz. znaci hektar podriveno i pola nepodriveno. baceno je isto vestaka,prskano,spartano.... posto secem mlad kukuruz za ovce primetio sam da je stabljika deblja na delu gde je podriveno. da li je prinos bolji i koliko ne znam ali mi je dovoljno i ubedjenje da sam odradio ok stvar za zemljiste

Kada pricate podrivanju, o kojim cm pricamo? Raspon neki od-do, ima neki minimum?

Poslednja izmena:
Podrivanje se radi par centimetara dublje od pluznog djona cija dubina varira u zavisnosti od sastava zemljista i drugih faktora,,konkretno kod mene je na otprilike 43-45.cm

Mixer kakvu zemlju imas,puno zavisi...kod nas pre desetak godina 936 se ukopao kao zavaren sa podrivacem.nije mogao ni blizu 50 u tom trenutku.sada u trenutnom stanju kod nas samo tanjiranje,i to plitko.

Nazad
Vrh