Kod nas ima po ataru njiva,pa i ja dve , gde ima cevi ispod puta ukopane,to se zapusi,ali se lako otpusi,nekad i samo od sebe,tako 15+ godina je radilo,sad nam sve manje i manje trebaju,nema kisa da bi stajala voda po njivama....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uffff,imam i ja jednu takvu parcelu.Kanal s jedne strane a sa druge put pa kanal a u sredini dolja.Stalno orem tako da nabacujem tu sredinu ali je velika dolja tako da treba još oranja i oranja da se to izdigne da bude višlje u sredini.Razmišljao sam da s nekom mehanizacijom to poravnam ali se bojim da će skinuti puno zemlje sa krajeva da bi poravnao sredinu.
Smanji dubinu oranja, pa će i žile biti manje.Kamenje ne volim kad se baca ni po putevima a tek u njivi.. Imam u planu da sredim neke atarske puteve ali ne vredi kad na nekoliko mesta ima kamenja tu ce uvek biti sranje..
Sto se izoravanja tice, ja malo mali pa izorem neke zile od drveta 10ak cm precnika