Pečenje prasića, hrskava kora.

Kako li dobiju ovakvu kozicu . ?
Pa kao da je dobos torta ?
Ima glazuru kao usecerene jabuke .
Malo brze okrecu i non-stop mazu cetkom .

Ima i vecih komada .
Mora se priznati da su majstori i za rad sa satarom ( lepo sece iako je vruce )
11:50 lupka po kozici a zvoni ko da udara po staklu .
Mazu sa otopinom u kojoj ima meda ili secera. U Engleskoj postoje kuhinje iz citavog svijeta , volio jagnjeca rebra, pripremaju ih nekako i od zacina koriste i med , neke ce asocirati na kolace , nije uopste slatko.
 
Dobro je prase ali kada je baš prase do 20 kg a ne nazime od 50 kg ili bravetina od još većih primeraka.Ukus kod navedenih kategorija je totales drugačiji, naravno i samo pečenje.
 
Janje 25_35kg pod sač, zaključaš kapiju, napujdaš džukele, Zlakusa sač i janje unutra, po koja glavica luka, koja šargarepica, 1 beli luk, koja paprika i 30 min pre samog kraja malo krompira da popije mast i kerovi ih vole
Ej rodjače zadnje sam strpao 20kg žive vage pa to je puter!!!!!! Kakvo prase ne može da pridje, a raskuvalo se pa sam povadio kosti, ostao jagnjeći puding

Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Krompir je da pokupi mast i ide za kerove!!!! Ja imam 100 ovaca i 0ha krompira

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Zna i krompir spreman sa jagnjetinom da bude ukusan , šteta ga bacati kerovima !

https://postimg.cc/BPXLYwYm][/url]
[/URL][/URL][/URL][/URL]
IMG-0066.jpg
[/URL][/url]
Ovo sam spremio Srpsku jagnjetinu u Metalcevom pekacu na Grčki nacin
 
Poslednja izmena:
то су само јањски корени највећа жељамо је да испече јање у отокама или у попужама
 
Luka mozes i majcinu dusicu da ubacis, al to nista ne sme da preovlada samo malo da aromu da, ja isto imam zlakusin sac onaj za 15-20 ljudi, mali je:udri:
Sac dobro zamastim i poklopac krupno isecem krompir,luk, sargarepu, paskanat, celer, stavim zacin, aleve meso posolim, nalijem i lozim, prvo odozdo dok se zagreje, posle dodajem sa strane, onda poklopac, na njega stavim staro sito od mlina i rokam zar, s vremena na vreme samo skimen sito zar spada sa strane, a odozgo stavljam nov, meso okrenem , dodam vino, beli luk, ruzmarin, bosiljak i finisiram. Krompir mora da ima formu, ne da bude pire, izmuljan, a meso lepo zapeceno, moze i tucane ljute, al ne mnogo zbog dece..
Sad uglavnom kuvam u mleku dok ne spadne meso s kostiju, posle prebacujem u sac
 
Nazad
Vrh