nesto2
Član
Ruzmarin je za kićenje svatova 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svojevremeno je Milan Kovačević voditelj legendarne emisije "karavan" pričao kako je najukusniju jagnjetinu jeo u Dalmaciji gajenu na nekom ostrvu . Ovce su na tom ostrvu sa oskudnom vegetacijom bile naviknute da jedu neko aromatično bilje ( jer druge trave nije bilo ) i to je mesu davalo neponovljivi ukus . Čovek je proputovao bivšu Jugu , zna znanje , svašta probao i treba mu verovati .Dobar je u saču, ne ide ga na kilograme već svega par grančica.Takođe i lovorov list, proste začinske i aromatične biljke koje poboljšavaju ukus fantastično.
Kvalitetno jagnje ne sme da pase travu, samo detelina i suva hrana. Moje misljenjeNpr ja zlatiborsko janje pramenku teško da mogu jesti!!! Nema ni mesa na rebrima ni šarenu plećku
Ako je Virtemberg ili Francuz ide
Ja sam uvek razmišljao kolike su to farme na Zlatiboru dok nisam tovario jaganjce za njih, kao i svinje za Zlatiborac!! Tako da je marketing čudo
A i ovde ko je probao pravo ROMANOVSKO janje ima razlike, ono ima loj na guzici i butovi su po meni loši, plećka suva, na rebrima nema mesa!!!!
U Dalamaciji hvale jagnje sa otoka PAG i nije mi nešto smrdi na travu!!!
U Bosni jagnje koje nije obrok i lucerku je mršavo i staro i isto se oseti, a te priče o kvalitetu mesa sa trave mogu nekome drugome pričati a ne meni
Kad ono ima 5_6 meseci i 30kg nema tu kvaliteta nije ono sa 6 meseci išlo za materom zbog sise već zbog pičke!!
Sent from my moto e5 using Tapatalk
To je apsolutno tacno, mozda pisem makar sta, ali komsinica stara zena imala kozu ona je njoj sve titrala sta ce da pojede, a mleko i sir kd sam probao ni mrvicu na kozu se ne oseti… isto i sir. Ma milina jedna.Čitao sam da su još Stari Egipćani ishranom životinjama poboljšavali ukus tj.marinirali ih na taj način.U Francuskoj neke vrste puževa mariniraju vinom i nekim travama tokom uzgoja.
Pirotsko , Staroplaninsko ko nije probao ne zna sta je pravo jagnje.Za mene je Pirotska pramenka najjaca ovca,jagnje svuda popunjeno,dzaba Ilde frans,virtmberg i ostale,na rebrima nema nista mesa.
Meni smrde na travu!! I ne mogu da ih jedem ako nisu baš baš vruće sa ražnja!!Pirotsko , Staroplaninsko ko nije probao ne zna sta je pravo jagnje.