Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije to do marketinga nego do neznanja. Znam puno ljudi po gradovima rastavljene od zivota, to ne bi prezivelo 2 godine kad me bi imali struju, vodu i centralno grejanje ali zato kad se sedne u restoran sve somelijer do somelijera svako proba vino i daje svoje ocene. Kad ih pitam da li znaju kako se to vino proizvodi niko veze nema... Jednom prilikom sam tako neku ekipu na visokoj nozi navukao da se vino najbolje testira sa hlebom, ja krenuo vise iz zajebancije kad vidim oni slusaju sve znaju da sam sa sela i sve veruju, kazem im da se umoci malo hleba u vino, onda se mirise i posle se valja po ustima i zvace da se osete arome.. Da vidis kad su njih 5 poceli da umacu 'leba u vino sunce ti kad sam to video mene blam a oni samo umacu i vicu "stvarno se osete arome"........ Toliko o tome koliko oni mogu da probaju vino i daju neki sud...Zimi povremeno radim u jednom ugostiteljskom objektu na planini gde su gosti visa klasa,uglavnom beogradjani ,novosadjani i licno sam prisustvovao kad jedan gospodin narucuje kuvano crno vino i pita konobara koje je vino u pitanju. Konobar mu kaze kako je to lokalno vino vrhunskog kvaliteta. Ovaj popije jos jedan gutljaj i kaze mu da se tacno oseti taj kvalitet i arome. A ono najjeftinije makedonsko vino iz plasticne flase 2 litra 200 din. Marketing je cudo.
Mislis na ovako nesto, pola prasetina pola jagnjetina.Nemanja da li praviš praseće i jagnjeće bajaderice?
Pa sve zavisi. Otprilike kada se po jedno pece ide oko 1.5-2h lozenja.Nemanja, daj molim te opiši koliko dugo ložiš u ovoj peći i do koje temperature zagreješ peć pre stavljanja prasića/jagnjića u nju.
Koliko dugo se peče prase od 30-40 kg i dali su u početku imao problema da ne zagreješ dovoljno peć?
Ne, ovo je obicna zemljana pecena cigla. Mada jednu manju sto sam sada prezidao je od komsijine stare kuce (80+godina) i cigla je malo deblja i veca od ove standardne. Da mi je blize uzeo bih onu staru svapsku ciglu, one su bas masivne i kvalitetne. A majstora naci je sve teze, da je to strasno.......i da li se ova peć zida komplet od šamotne cigle?
Ima li dobrih majstora u tvom kraju koji to rade?
E sada sam izguglao. Iskreno nisam vidjao ovo. Deluje simpaticno.Nemanja ne to.Mislim na presovano praseće i jagnjeće meso bez kostiju.Odneo sam danas prasiće u pečenjaru da mi odrade bajadere pa ću slikati kada bude gotovo.
Ih koliko smo jagnjića i sira uvalljivali novopečenoj gospodi 90-ih.Tad im bilo zanimljivo da je Sjeničko i lepa cena bila A sir i jagnje nije videlo Sjenicu,čisto Šumadinsko.To ti isto kao i za krompir na svakom kamionu piše Ivanjicki ili za kupus Futoški.Zimi povremeno radim u jednom ugostiteljskom objektu na planini gde su gosti visa klasa,uglavnom beogradjani ,novosadjani i licno sam prisustvovao kad jedan gospodin narucuje kuvano crno vino i pita konobara koje je vino u pitanju. Konobar mu kaze kako je to lokalno vino vrhunskog kvaliteta. Ovaj popije jos jedan gutljaj i kaze mu da se tacno oseti taj kvalitet i arome. A ono najjeftinije makedonsko vino iz plasticne flase 2 litra 200 din. Marketing je cudo.