milovan vrsac
Član
Ne brini. Psenica 2X moze da klijaDa ceka sav u prasini nije problem,problem je sto ce nesto da nikne sad,nesto ko zna kada,a najvise se plasim za deo koji ce mozda da krene da klija i onda se isusi jer izgubi vlagu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne brini. Psenica 2X moze da klijaDa ceka sav u prasini nije problem,problem je sto ce nesto da nikne sad,nesto ko zna kada,a najvise se plasim za deo koji ce mozda da krene da klija i onda se isusi jer izgubi vlagu.
Bio kod nas jedan tako ostavio, imao jecam pa oluja i kombajn ostavili da se u septembru zazelenila cela njiva. I lik kad je ostisao da ore nije hteo nego ostavi, ja ga bas pitao kaze prve god je imao 3,5 tone po lancu jecma, kad je ostavio sl taj samonikli bilo 2,5 tone po lancu. Inace bez djubriva i prskanja....Da li je neko nekada ostavio to što je niklo za sl godinu? Verujem kad bi zima bila kilava kao prošla da bi bilo nešto od takve pšenice.
Pre dve godine komsija ostavio tako uljanu repicu, kaze da je bio zadovoljan.Bio kod nas jedan tako ostavio, imao jecam pa oluja i kombajn ostavili da se u septembru zazelenila cela njiva. I lik kad je ostisao da ore nije hteo nego ostavi, ja ga bas pitao kaze prve god je imao 3,5 tone po lancu jecma, kad je ostavio sl taj samonikli bilo 2,5 tone po lancu. Inace bez djubriva i prskanja....
Kaze nista nije ulozio i dobio zaradu sad meni je to suludo i nikad ne bi radio ali eto ima i toga...
Заштити је сада од болести и инсектицидом и остави је биће боље него да је преораваш.Pitam zato što je kod mene led otukao pšenicu u žetvi i niklo je kao perfektno posle svih ovih kiša.
Naravno da nema vrhunskih prinosa,ali nema ni vrhunskog ulaganja.Nema tu pravog prinosa na pšenici koja je nikla posle žetve.
Bude tu nešto ali uvek ispod proseka,da ne pričamo o nekom vrhunskom prinosu.To nema šanse.
A kod mene najbolje se pokazao basmati i to u zadnjih nekoliko godina. Prošle godine razlika je bila i do tone po kj. E sad tako je ovde ne mora da znači da mora svugde da bude tako.Nije bio neki izbor brkatih sorti pa rek'o daj Basmati da probam. Na ostale njive ide Marvel, Euklid i nesto malo Sofru-a.