paorpaor
Član
Dva jaja i kornišon
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam prošle godine sejao bez osnovnog i imao sam prosek oko 6,4 tona po hektaru. Bacio sa 200 kg UREE i 200 kg KAN-a po hektaru. Njive koje su u kondiciji mogu da prođu jednu godinu bez osnovnog, ali dugoročno bi prinosi sigurno opadali.Koji prinos moze da se ocekuje bez osnovnog? Pojacas azot u prolece?
Pa očekujem kao i inače od 6,5 do 8,5 t po ha ovisno od zemlje do zemlje. Sve ostale kulture gnojim dosta i osnovno i prihrane, a u pšenici odradim tri prihrane sveukupno oko 550 kg/ha.Koji prinos moze da se ocekuje bez osnovnog? Pojacas azot u prolece?
Bez osnovnog 2022. skoro 9 tona.Koji prinos moze da se ocekuje bez osnovnog? Pojacas azot u prolece?
Nista narocito,sejao sam ga prosle godine... prosecna psenica u svim parametrima. Nego njega uzeo prosle godine kao semensku,pa sad uredili i zato ga sejem.Vi Dobrinčani baš preferirate taj Marvel.
pogledati post 185 u ovoj temiKod nas se seje pšenice kao nikada . ..
Izgleda da će puno kultura da se zaobiđe iduće god počevši od repe i soje.