Pšenica 2024-2025

bog te video ako bude 5 tona i naspram koliko je vec nasejano i koliko ce jos biti,cena ce biti vrlo simPicantna :haha:

Nastavak...

ade74685a0b23e3d70b8ce669307224d.jpg

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

И ја сам имао просек 2700кг/кј никад гора година. А само што јој нисам тамбураше изводио да јој свирају серенаду.

Nešto se razmišljam danas,da li u opšte vredi sad sejati pšenicu, vremensaka prognoza ne najavljuje kišu 10 do 15 dana,vlage u zemlji ima nešto pa se pribojavam da će klica krenuti pa se osušiti....najavljuju i neku vetrinu koja će dodatno osušiti taj gornji sloj,a i ja zbog drugih obaveza ne mogu posejati za još 4 ili 5 dana...prosto nisam pametan da li da žurim ili da sačekam još malo...

Ja sam danas krenuo u setvu.Posejano za leba što bi se reklo.Sutra u ječam pa kad završim opet u pšenicu.

@Mr.Paor Ja sam na psenicu njega koristio,i map veliki.NP sam koristio 250-280kg/ha.Na nesto malo povrsina sam koristio 250 kg/ha np i ponovo rasipacem rasturio jos 80-ak kg /ha map-a ,zbog fosfora.
@sremac84 Nisi jedini,i ja se ozbiljno dvoumim jel da sejem dalje ili da cekam pred neke najave kisa,ako ne promase ....a kise nema desetak dana sigurno.Vlaga bezi,ima parcela gde moram preci spremacem jednom posle tanjirace jer je malo grublje spremljeno nego sto bih voleo,tu cu jos dodatno izgubiti vlagu ...Prasine vec ima kod nas dosta iza sejalica.

Da ceka sav u prasini nije problem,problem je sto ce nesto da nikne sad,nesto ko zna kada,a najvise se plasim za deo koji ce mozda da krene da klija i onda se isusi jer izgubi vlagu.

Pa sta mu smeta da ceka u prasini pa kad mu bude zgodno neka nikne nece mu nista faliti, kako je rastur od vrsaja cekao 3 meseca u njivi i sad je nikao od ovih kisa sve se njive zelene
Da li je neko nekada ostavio to što je niklo za sl godinu? Verujem kad bi zima bila kilava kao prošla da bi bilo nešto od takve pšenice.

Pitam zato što je kod mene led otukao pšenicu u žetvi i niklo je kao perfektno posle svih ovih kiša.

Nazad
Vrh