Pšenica 2024-2025

Kejsina ima samo jedan model kobajna bez obzira na godiste. Razlika je u velicini. Izvrsno separacioni aparat je njihov zasticen I patentiran.

Case 2365,vidi ni jedan kombajn ne moze da radi zelenu masu, pa da je najnoviji ne znam koji, mi radimo takvu soju reglonom ili totalom, i kada se osusi gas, zelena masa je smrt za bilo koji kombajn
Imao sam aksijalca taj kad je video zeleno u njivi sam se okrenuo i otisao kuci, nije ni hteo da proba.

ovo je snimak iz Lexiona:

Ne kazem da soja a ni bilo koja druga kultura treba da se radi dok je zelena. Ali nekad te nuzda natera. Ima sam slucaj gde je wendy skroz zelena stabljika i puna lisca a mahune zrele. Obicni kombajni su kosili a aksial nije mogao. Samo poredjenja radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne kazem da soja a ni bilo koja druga kultura treba da se radi dok je zelena. Ali nekad te nuzda natera. Ima sam slucaj gde je wendy skroz zelena stabljika i puna lisca a mahune zrele. Obicni kombajni su kosili a aksial nije mogao. Samo poredjenja radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tako je. Ujutru aksijalac krece kasnije zbog rose a uvece se vraca ranije kuci.

U idealnim uslovima .ebe kevu kako radi. Nema nista loma.

Cicija sam cekao da se javi. Ako on nije dovoljan dokaz sta je bolje onda ne znam sta je.
Rade ti axijalci, ali samo kad je idealno.
Sa Lexionom ne moze ni jedan da stane na crtu kad su u pitanju losi uslovi. E sad oko kvaliteta rada bi mogli da diskutujemo.

Cicija sam cekao da se javi. Ako on nije dovoljan dokaz sta je bolje onda ne znam sta je.
Rade ti axijalci, ali samo kad je idealno.
Sa Lexionom ne moze ni jedan da stane na crtu kad su u pitanju losi uslovi. E sad oko kvaliteta rada bi mogli da diskutujemo.
Kada govorimo o vršidbi soje....koji najbolje izvršava (najmanji rastur) i da nema puno loma...
Baš gledam T serije John Deere, izgleda sustav vršidbe nešto slično lexionu, kako su obični JD u odnosu na obične Claas s obzirom da imaju dvije šinje više glede izvršavanja...

APS mu dosta znači a i sam kombajn je skroz rasterećen.Naravno mislim na kombajn koji na sebi ima sve ono što je konstruktor predvideo da ima i da mu treba.Ne računam primerke kojima su majstori poskidali dosta stvari jer ne trebaju da budu tu(prednji i zadnji dotresači na primer), zavarene spojnice i poluspojnice...

Kod nas Lexion, Mega i Tukano sve pojedu sto mozes da zamislis. Ako hoces da radi cisto onda nema vijanja i dokazivanja. Gledas senzor rastura i donja sita zatvaras prateci povratnu masu. Kad to uskladis onda ti ne treba selektor za soju.
Svaki kombajn je dobar na svoj nacin, ali trazi se da je dobar bilo kad i bilo gde.
Nije poenta samo koliko ima sina doba, bitan je i ugao korpe. APS je jako dobra stvar, a pogotovo kad je masa jaka i sirova.

Nazad
Vrh