Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da u redu je to, samo sto se tretmani insekticidom rade po navici, niko i ne gleda da li necega ima, a insekticid drzi plafon 7 dana i to ako nema padavina...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeste Mirkoni90, ali lema napada mlađi usev. Treba poprilično pregaziti pšenicu da bi uvideo jel ima napada. Iz traktora se bolje vidi. Posle tih 7 dana pšenica je i starija, pa je za očekivati da napad leme neće biti drastičan.

ove godine na pšenici nema leme, al zato jedna njiva sa zobi, uzas.... a druga zob 3km dalje, prošao kroz nju nekoliko puta i nema ništa

Зоб и јари јечам су за лему посластица,ја сам другу јари јечам пре неколико дана опрскао дуплом дозом инсектицида колики је напад био 2/3 њиве је било под лемом.

Da, kao da su neke "slađe".. Na ječam udaraju ko besne, i na neke sorte pšenice, kao što je bio ingenio itd..

Vole Falado i Modern i to u tolikoj meri da izvrše invaziju, da li se sa svih parcela sjate ne znam ali napad bude katastrofalno jak.

Matiću nahvali te sorte nekom komšiji, on poseje i sve leme odu na njegovu njivu, a tvoja bude čista.

Koja je ovo buba puna mi je psenica od kako je komsija pokosio detelinu ovo nisam video nikada ovoliko

Poslednja izmena:
I kod drugara u jecmu, prvi put ih vidi.
eb900fbbbcebe41d27ab23037f84eadd.jpg

Meni se ovo pojavilo mozda pre dan dva od kada je pokosena detelina pored inace je prskano tri puta insekticidom ali sad moram opet.Jos susa nas ubija katarstrofalno.Jedna njiva gde je sobred mislim da ce da ode vise od pola.juce palo 2mm danas gori psenica zemlja ispucala moze noga da se zavuce.
Od ponedeljka se najavljuje neka kisa ali vec vidjena prica danas ima sutra ispari.

Sada idem Sonar i Plures zajedno ko ga jebe jedan je sistemik drugi kontaktni.Pa da vidimo moram da odradim jos neke jer ta njiva sa detelinom deli moje dve psenice.Neverovatno je da sve sto ima od stetocina urotilo se protiv mene ovi sto nisu prskali nemaju ove bube.Moram da batalim da radim kad neznam.Neide i neide nikako.
Farineli ba drugoj strani sela nema problema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh