Ma neće mu ništa faliti, još malo pa će vršaj ne verujem da će mu nešto naškoditiHteo je da kaze da je dobio po tamburi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma neće mu ništa faliti, još malo pa će vršaj ne verujem da će mu nešto naškoditiHteo je da kaze da je dobio po tamburi
Није слика баш најјаснија чини ми се не тврдим.Beba od leme ide samo na list.
Ovde je bio kukuruz prosle godine, ni jedna nije imala do juce ili danas sve dok nije pokosena trava.Oprskao sam imalo je na stotine u kabini i pocrkale su neke dok sam prskao.Cikada 100%
Nemoj na jesen tu ici sa psenicom ili jecmom, dogodine bi bio harakiri.
Poslato sa ANA-NX9 pomoću
Zanimljivo da jako puno na ovom forumu ne zna kako izgleda odrasla lema , a takodje ni kako izgleda u stadiju licinke.Ali ono što je na slikama na klasu ni ne liči na ovo sa tvojih slika već više liči na lemu, kao neke pijavice zalepljene su za klas i nemaju krila i uživo sam ih gledao pre par sati nije to to, ili možda i bude to to kad poraste
Odrasli oblik crvenog žitnog balca je uskog tijela, dužine 4 do 6 mm. Glava i pokrilje je tamno plave boje dok su noge i nadvratni štit narančasto crvene boje.Ličinka je žute boje, duga do 8 mm. Pokrivena je sluzi koja od izmeta pocrni. Odrasli oblici prezime u ostacima strnih žita u tlu, na rubovima parcela obraslim travom, te na drugim skrovitim mjestima.
Ako si falkonom prskao lemu, moraces ponoviti ali sa insekticidom. Da nisi mislio na fastac?Ja danas oprskao insekticidom psenicu, stavio sam falkon. A inace ima tih malih kao puzevi golaci ali minijaturni na listovima koliko hoces. I tu gde prodju kao da posisaju sokove iz lista ostaje bela linija. To je valjda larva leme? Hoce li danasnji tretman biti dovoljan ili se mora ponoviti za 7 dana?
Fastac, izvini moja greskaAko si falkonom prskao lemu, moraces ponoviti ali sa insekticidom. Da nisi mislio na fastac?
Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Nema lema ni jedna jedina, znam sta je lema, ona je kao larva crna mekana lepljiva na listu odrasla je vec drugacija, crni insektNa ovo mislis?
Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Pipa nije pipa se hrani listom, neka vaš može biti, ima aparat za sisanje, hrani se sokom iz biljke ( mlečnog zrna) kao i žitni pivacPa da nije nekja Lucerkina buba?tj neka pipa?