Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas bio na njivi svaka 7.8.biljka ima po 1 čemu negdje i 2pa nanovo idem prskati a prskano prije 8 9 dana pa da poludis.... Al ajde valjda ce bit cijena i prinos pa da se onda manje sekiram. Lisnih usi ne vidim neke njive nemaju nijednu lemu ali ovih 50tak jutara je dosta jak napad

Meteor odradio posao. Ima par biljaka prilepače na uvratinama, ali ništa strašno. Čekamo žetvu.
7Hqs3eR.jpg

X9QBQaX.jpg

@kiraj I kod vas kao i kod nas ....samo se covek nervira,bolje da ne ulazemo nista,posejemo je i sta bude ,ovako nabijes ulaganja po hektaru da bi pred sam kraj susa usr... sve.
Ko bi rekao da 2 godine zaredom psenica podbaci sa prinosima,kako ovo ide sa vremenom za nase krajeve ne bi me cudilo i treca da bude takva.Ja mislim da njoj ako ne bude kise za maks nedelju dana,ne pomaze vise ni poplava,ne samo sto cemo imati lose prinose,nego ce nas i na otkupnim mestima odrati,ima da bude loseg zrna jako.

Šta je zglavna kiša ?
Bilo je ovog proleća dosta kišnih dana ali sve po 3-4 litre ili za tri dana 10-15 litara .Sve je to ništa .

Kod nas susa ubija boga u psenici, kukuruzi se upreli a cisto sumnjam u neku kisu.ceo maj samo 20mm.Katastrofa.Ulozio sam mnogo sada je pitanje hocu li izvuci to na kraju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh