Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedino ako su lutalice, ili ih neko doveo na jamarenje. Da ih mozda nece sakal?

Završio sam prskanje pšenice .Modern ,na prednjem mostu se videla po koja lema ,jedino na ovoj sorti ih je bilo.
Znam da je u blizini rupa od jazavca ali mi nije jasno otkud uginut jazavac .Da li se sa nekim borio ili ........

Ovo je garant bila borba za zivot,ja tako imam na jednoj parceli i svaki put kad spremam ja zatrpam rupu mada on opet napravi dal je jazavac ili lisica nemam pojma i uvek tu je dal psenica ili kukuruz sve bude razvrsljano

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Da su terijeri nasao bi ga u delovima isto i šakal,ovako jedna mala životinja ga vijala u krug i samo zadavila,Jos ako je ostao na ledjima nema sumnje,mala prgava kuna.

Ja na jednoj parceli imam bar 6-7 rupa i tako 15-ak godina ,ubijes njih ,nasele se drugi,zatrpas rupe,otkopaju ponovo ,nema resenja.Moje je ''samo'' da pazim da ne upadnem tockom u rupe,inace bude kuku lele,a hoce nekad traktor da propadne kroz zemlju ako je tunel plitko ispod.

Evo par fotki od danasnjeg obilaska, cesto idem da se opustim jer volim zelenilio ali postoje mesta gde se iznerviram jer neznam zasto se to desava meni, obicno pazim da uradim dobro ali nemozes protiv vise sile.
BALATON

Sothis

I na toj parceli Sobred koji me unisti ali srecom malo fali oprosticu mu ako ostane ovako jer ima dobar klas, ogroman alo se razredio izgubio se sve u kockama i tu kada nagazis noga potone do cukljeva, neznam sta je u pitanju.Jeste ga mraz opicio opasno a bio je fantastican.Tamo gde je traktor gazio kada sam drljacio tu je ostao odlican tamo gde je bilo mekse izmedju dosta je uginuo ali ne vise od 20-30% u 30ari ostalih 30 je dobra tu ima i vlage a taj problem imam na dve lokacije i obadve su orane rano preko leta pa je bilo dosta mekano.

Na kraju fantasticni Basilio obecava lep rod prvi put kod mene, neznam kakav je, setva u decembru sve je odradjeno po tri zastite prskano Palasom zbog ovsa, radjeno i ekobusterom i urejom preko lista i baceno je svuda oko 600kgH ukupno djubriva. Polako se pravi razlika posle poslednje kise jer opasu susu smo imali.

Ako bude kise.....ja se ne bih bunio da za maks 5-6 dana padne jedno desetak litara kod nas,psenici je potrebno sad vise nego ikad za nalivanje.

@zeljkoo fino si ga nadjubrio, da nije previse? To ne moze da omane ako bude kisa kada bude trebalo
Nije previse taman je,da su bile kise mozda bi bilo poleganje negde malo ali ovako ta bujnoca je malo ublazila posledice ali nisam zadovoljan radio sam da bude bolje.Najavljuju neke padavine i pad temperature a to je preko potrebno narednih 10dana.

Avenue
a2b5e5062bb85607fc665435d6715293.jpg
5b12b33b008304054e53b61d7d7693ba.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kako je to bujnoca ublazila posledice i koje posledice

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh