Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve ostalo manje je prerijetko za mene, a možda se i varam...

a pazi sad, za sofru rwa navodi sjetvenu normu od 130kg/kj......a ljudi koji siju godinama su mi preporučili da neidem ispod 150kg.....pa kako onda izgleda sa 130kg sjemena.....

osječku kraljicu sam posijao na 180kg,isto izgleda odlično..... više neću ići ispod toga....

Psenica o kojoj sam juce pisao,jos se zestoko dvoumim da li da je gazim.
190499992_327151972122865_3356410354801899955_n.jpg

188471964_761197477912066_4254059163283290266_n.jpg

Da li se moze psenica uzgajati na vecim povrsinama BEZ ikakvog prskanja? Znaci - ni protiv bolesti, ni protiv insekata ni protiv korova?

Misljenja sam da ne moze, ali ipak da pitam strucnjake
Izgleda da moze, kod mene od stotinak hektara jedino sam ja radio tri tretmana i jedino sam kod mene video zutilo pored kraja, nestajanje psenice, susenje i uginuce pa se pitam jesam li ja lud.da nisam nista prskao sada bi rekao eto zajebao sam ali visa sila.U principu kod mene u kraju bolesti ne prave problem vec pet sest godina do tada nikada nismo prskali imao sam i do 8th samo radjena zastita od korova to je normalno ali od bolesti nikada dok se jedne godine nije pojavila rdja i unela crv sumnje.
Nisam procitao post lepo, mislim da od korova mora ovo ostalo samo rizik, to je kocka

Izgleda da moze, kod mene od stotinak hektara jedino sam ja radio tri tretmana i jedino sam kod mene video zutilo pored kraja, nestajanje psenice, susenje i uginuce pa se pitam jesam li ja lud.da nisam nista prskao sada bi rekao eto zajebao sam ali visa sila.U principu kod mene u kraju bolesti ne prave problem vec pet sest godina do tada nikada nismo prskali imao sam i do 8th samo radjena zastita od korova to je normalno ali od bolesti nikada dok se jedne godine nije pojavila rdja j unela crv sumnje.
E isto ti je kod mene,samo kod mene jos nema crva sumnje. Nikada je nisam oprskao protiv bolesti. No citam ovde na forumu i svi kazu da je obavezno pa me bacate u dilemu.

Meni je crv sumnje probudila situacija od pre dve godine.. Neko nije ulazio u pšenicu, neko dva ili tri puta a sve pšenice dobile septoriju po njonji.. I šta tu misliti

Završio sam prskanje pšenice .Modern ,na prednjem mostu se videla po koja lema ,jedino na ovoj sorti ih je bilo.
Znam da je u blizini rupa od jazavca ali mi nije jasno otkud uginut jazavac .Da li se sa nekim borio ili ........

U subotu greskom 1 prskalicu isprskao sa duet ultra 1 litar na hektar. Danas gledao nema razlike od onih koje dobile 0,6. Pratimo dalje.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Završio sam prskanje pšenice .Modern ,na prednjem mostu se videla po koja lema ,jedino na ovoj sorti ih je bilo.
Znam da je u blizini rupa od jazavca ali mi nije jasno otkud uginut jazavac .Da li se sa nekim borio ili ........

Slican problem prosle godine u kukuruzu, jazavac udavljen ili sta vec, jedno 10 m2 kukuruza nema, kao neka borba da je bila. To je bilo u spartanju, na istoj parceli ove godine nadjem jos jednog mrtvog kada sam spremao za setvu, bilo okolo utabanane zemlje isto kao da se borio sa necim

Pobeda, od mog tasta ja sam je odradio njiva 3h pola moj kukuruz a ovo sam odradio onako usputvon nije video njivu jos.Psenica dobila Npk oko300kg H i ureju u februaru nekih 250kg/h. Oprskao sam je kasno samo Mustang ali je fenomenalna ubedjen sam da ce izgurati blizu 7t/h ako posluzi vreme.Moje nisu sve ovakve ali uradio sam bolje ali poklopilo se, jedne godine sam posejao za sebe ovde i udari kisa a ona ne voli kisu na ovom terenu i bilo je lose.

Slican problem prosle godine u kukuruzu, jazavac udavljen ili sta vec, jedno 10 m2 kukuruza nema, kao neka borba da je bila. To je bilo u spartanju, na istoj parceli ove godine nadjem jos jednog mrtvog kada sam spremao za setvu, bilo okolo utabanane zemlje isto kao da se borio sa necim
Možda terijeri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh