Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l koristi neko aminokiseline u ovom prskanju?
Ja cu dodati amino kiseline za nekih 15ha da malo produžim vegetaciju i sačuvam klas što duže. Probamo malo neke preparate.
Inače kod nas popodne najezda prskalica. Gužva na bunaru bila strasno. Srećom mi prepodne natankovali vodu.

Sent from my S60 using Tapatalk

Danas Sofru ,lete cvetovi i polen ,ima vašiju.

Takođe danas ,Anapurna i Falado .
Malo cvetova ,ne praši ,nema vašiju.

Na istoj parceli je i Gabrio ,koji je mogao da čeka još malo ,(ima po koji cvet) ali je oprskan da se ne vraćamo na tu njivu

Jednu parcelu mi divlji ovas razvalio i to pred usev bio kukuruz i mislio sam da sam ga unistio i nisam ga prskao u prvoj zastiti sa palasom,kad sam otisao dobro nisam pao u nesvest.. A komsija preko puta njiva prepuna dal ga nije vetar preneo kod mene

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Jednu parcelu mi divlji ovas razvalio i to pred usev bio kukuruz i mislio sam da sam ga unistio i nisam ga prskao u prvoj zastiti sa palasom,kad sam otisao dobro nisam pao u nesvest.. A komsija preko puta njiva prepuna dal ga nije vetar preneo kod mene

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Jel si posejao originalno seme ili selerktirano?

Danas bio u obilasku, Apilco i Anapurna počeli da cvetaju na uvratinama i sporadično po parceli, sutra krećemo u zaštitu sa Duett Ultra i insekticidom Savate, ima nekih dugačkih crva po klasju, ima bubašarbi i svega ostalog pa da ih okupamo.

Imam sada mozda glupo pitanje,ali ko pita ne skita. Imam psenicu u parcelu od 5 hektara,nikada bolju psenicu nisam imao,prosle godine je bio kukuruz za silazu u kojem travka jedna nije bila pa sam odustao od prskanja protiv trave jel i u psenici nema trave ni malo. Pitanje je da li je sada prskati protiv bolesti i insekticidima preventivno ili ne.Zao mi da je gazim jos rakovica niska sve cu povrljati (a prskalica 8m).Visine je oko 1m.
Za sada nisam primetio nikakve bolesti ili stetocine.

Kod nas zita pocela da nestaju,hvata ih ona rdja.Konkretno kod mene na dosta mesta na krugive i siri se.Ima je na puno njiva po ataru i sve vise se vidi

Послато са motorola one помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh