Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A djubrenje?setva...vreme?kolicina semena?sorta psenice?
Toliko faktora još za upoređivanje....:ppozdrav:
Sve sam uzeo u obzir.
Djubrenje,da ne kazem da je moja njiva u boljoj kondiciji,jer znam skoro sve kako,kad i ko im radi.
Setva u 7 dana razlike.Ista količina semena,isti čovek nam sejao ista sorta Avenue. :ppozdrav:
I ja nisam siguran da je do fungicida,al ajd da probam,pogotovo što žito izgleda oodlično,pa da mu dam max.

Nikola, hoćeš da kažeš da sa Duet Ultra može da se radi sada zaštita od fusariuma i biće uspešna? Mene svi ubedjuju da Duet nije dobar preparat za ovaj tretman... Mislim da smo ove godine naderali sa fusariumom, tako bude uvek kada na pocetku cvetanja bude hladno i kišno vreme kao sada.

Nedavno sam gledao video o svetskom rekordu u pšenici na N.Zelandu,neka KWS sorta i uglavnom 10 tretmana je radjeno (ako se dobro sećam dal 10 ili 11). U svakom slučaju je zadatak održati zdravu biljku tokom vegetacije a pitanje svih pitanja je isplativost svega.

Nikola, hoćeš da kažeš da sa Duet Ultra može da se radi sada zaštita od fusariuma i biće uspešna? Mene svi ubedjuju da Duet nije dobar preparat za ovaj tretman... Mislim da smo ove godine naderali sa fusariumom, tako bude uvek kada na pocetku cvetanja bude hladno i kišno vreme kao sada.

Kako nije dobar,pa to mu je i namena,za Fuzarijum.On je jedan od top 3 preparata za zastitu,dok nisu izasli ovi novi sad.

Ja sam juce odradio sa delarom i lambadom. Prvi put radim sa delarom,pa cu videti kako se pokaze. Da je skup, skup je, ali ako radi posao,isplati se.

Pita sin piroćanca tata kad ćemo da kupimo golfa 7 a otac odgovara sine kad izadje golf 20 . Tako i ja ovi novi se kupuju tek kad postanu stari atomsku bombu treba cuvati u rezervi ako zatreba a do god rade stari fungicidi posao radim sa njima.

Nedavno sam gledao video o svetskom rekordu u pšenici na N.Zelandu,neka KWS sorta i uglavnom 10 tretmana je radjeno (ako se dobro sećam dal 10 ili 11). U svakom slučaju je zadatak održati zdravu biljku tokom vegetacije a pitanje svih pitanja je isplativost svega.
Мора да је здрава за јести после толике хемије...

Opremio se i ja...
ac7edf59396869e4b54e211d8ae23bab.jpg

Avenue nizi ima po koji cvet. Basmati do jajca , još gura klasove.
A isto su od mraza naebale.
Prskanje čim se osuši.

Fali T...
Ja sam moje skratio malo,isao 1lit/h Medax Top,prosle godine 0,5lit/h ali je fasovalo,u prevodu treba odvojiti od herbicida i prskati kad su vece T.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh