Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je opet kilaza bitna a sigurno se nebi bunio da ovrses zmajevku ipo sa tih 2kj sa hektolitrom 73.Ja mislim da je bolje imati 8t sa hektolitrom 75 nego 6 tona sa hektolitrom 80

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ma izes kolicinu,moze i pet prikolica ali ako je isti sveukupan teret samo muka oko transporta,
Hektolitar je hektolitarska masa svedena na 13% i sto je on veci(h) veci je i teret.

Jedino znaci zbog prevoza i skladistenja zauzima manje mesta ali ti druge vajde od toga nemas

A polemika je pocela da Basmati brzo gubi hektolitar. Ako ti je pre kise imao 80hl a posle kise 72hl,izracunaj koliko si izgubio po ha.
Meni je prosle godine Apilco posle 40mm kise pao sa 82hl na 79,a Solehio na 70hl

Nije on izgubio na tezini nego mu se povecao volumen zrna,suva materija ne moze da ispari

Apilco
Setva 23.10.
2db1f307d8ea6f3f890a936cfcb64367.jpg
381a1565e580edde2978c7ca3b30c961.jpg
bffbe0a9b47d61509a00c1b7fef1c870.jpg

Kod mene ta Anapurna nista posebno. Imao sam je 2 ili 3 godine, i kako izgleda, slabo curi, a slame koliko hoces. A ni ne volim te "brkate", pa je i izbačena. Avenue je za nju pojam, a za Apilco cemo videti. Za sad, obećava.
Setvena norma kod Apilca je bila oko 120kg/kj
Dok je kod Avenue, 115kg/kj i 130kg/kj. Jedna ili 2 parcele su ispale sa 140kg/kj.

Šta skida celac i ambroziju u pšenici? Je l sme Maton?
Verovatno je kasno za bilo šta, osim ako je baš kasna setva. Najkasnija dozvoljena primena herbicida u pšenici je do faze 39, a to je trenutak kada zastavičar u potpunosti izađe odnosno vidi se osnova lista (ligula). Do te faze mogu se koristiti Bonaca, Tezis, Sekator, Biathlon...za suzbijanje čelca (Lamium purpureum). Bonaca, Sekator i Biathlon deluje i na ambroziju.

Poslednja izmena:
Ako anapurna ima slame sta onda druge imaju. Jedna od retkih kojoj netreba regukator rasta

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh