Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene isto ima pega na listu kod Avenue. Bilo je i prošle godine pa opet bio prinos 7.7t/ha. Ja sam prošle godine mislio da je od Amistar-a, ali se sad pojavilo pre prskanja Amistar-om.

Potvrdjujem u vezi promena na LG Apilco, sinoc gledao na istoj njivi Apilco i Basmati, Apilco saren a Basmati kao casa.. Dobice za nedelju-dve fungicid+insekticid+10kg uree/ha (drugi tretman) i tjt cekamo zetvu..

Basmati kod mene odlican, neverovatno izdzljiva psenica.................Od zastite Difenokonazol+Mankogal zajedno sa Sekatorom, jos jedan tretman sa Amistarom i gotovo.........Mada ukoliko nastavi ovo suvo vreme, da li uopste prskati od fuzarijuma???

Basmati je izdrzljiva na bolesti ali je najveca mana kada sarzri i ako pokisne mnogo se ispira hektolitar zba da padne i 5 % od jedne kise.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Da se zastiti pre klasanja.
97ecd90adee62f1f3c3a8c82c0198236.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Upravo to, neka kvaliteta bi to bila i nama i mlinaru da što više se samelje, a protein je samo glupost namijenjena otkupljivaču da bolje prođe.

Radio sam zaštitu priaxorom prije 18 dana. Mislio sam raditi drugi tretman u klasanju, ali javljaju za naš kraj cca 60 l u periodu 12.5. - 19.5.
Pšenica još nije počela da klasa, pretpostavljam da će izbaciti klas taman u tom kišnom periodu.
Šta raditi, prskati prije ili poslije kiše ili čak i prije pa opet u cvatnji ?

Valjda sto je veci H veci je i teret,sto je dobro jelte,posto se jos uvek prodaje na kg.
Bas zato sto prodajes na kilogram sta tebi znaci hektolitar, ti ako imas recimo 8t na hektar imaces 8t a sta te briga dali su tih 8 tona u 9 kubika ili 11

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh