Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko zna odakle ove trake po psenici? Basmati, moja dorada, sejano oko 10.10. Prvo sam mislio da nisam preklapao rasturivacem na to zelenije, ali dva puta sam bacao, nemoguce da sam potrefio isto, posto i nisam isao istim tragovima....elem, tvrda zemlja gde je dolja, uvala uvek, bude retka psenica nema sile bogove da uradim ista...a mozda je i do mene, mozda ima i pluzni djon tu garant, posto plug iskace

Verovatno je do suse i zemljista ali kada bi dodao malo azota pred kisu u tin trakama sigurno bi dobio boju.Hice da byde zuta tamo gde tesko propusta vodu pa posle zategne ali ovde imam osecaj da je za nijansy manje palo djubrivo.

Verovatno je do suse i zemljista ali kada bi dodao malo azota pred kisu u tin trakama sigurno bi dobio boju.Hice da byde zuta tamo gde tesko propusta vodu pa posle zategne ali ovde imam osecaj da je za nijansy manje palo djubrivo.
toga sam se i ja plasio da je...puuu, sad ako je gazim opet pa posle prskanje po tragu, ima da bude sva izgazena, bem ti

Apilco posle tretmana dobro napreduje
9f456388a09276bf9cd663670ccaf466.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
1189382f86ffd761334ed513339fe217.jpg

Da li neko zna odakle ove trake po psenici? Basmati, moja dorada, sejano oko 10.10. Prvo sam mislio da nisam preklapao rasturivacem na to zelenije, ali dva puta sam bacao, nemoguce da sam potrefio isto, posto i nisam isao istim tragovima....elem, tvrda zemlja gde je dolja, uvala uvek, bude retka psenica nema sile bogove da uradim ista...a mozda je i do mene, mozda ima i pluzni djon tu garant, posto plug iskace

Isti slucaj je i kod mene bio i isto sa Basmatijem i to original seme. Posle druge prihrane se izjednacilo, dakle lose sam preklapao prvi put i on je to osetio..

Suncokret "na pulsar" sto bi neki rekli?
Pulsar zna da pravi te zute trake iza kombajna, kao sto je Sale ratar vec rekao.
Hmmm nije Pulsar radio ali jesu zato oni kinezi za Pionir za 300 din, Cerealis ako se ne varam ali da u pravu ste, isao sam poprilicnu dozu, imao sam problem sa travom...o tome nisam uopste razmisljao :unsure: da li je moguce da na glavama i stablu ostaju tolike posledice od hemije da kad ih kombajn skupi u redove rade na zemlju za sl usev??? :oops: Ovo uopste nisam znao! Nije ni malo naivno ako je istina

Da jeste, u pravu si za tu am ona je i za psenicu...nista ostavljam tako, mozda se izjednaci od druge prihrane....bice nauk za ubuduce da se pazi kad se prihranjuju te siroke a krace parcele kako se preklapa ::vadjenje_repe:: mada onda ispada da bih trebao svuda baciti oko 200kg Urea-e (ako je tu pala duplo da kazem) da bi bila svuda zelena tako a ne samo u tragu :oops: cudno mi skroz...praticu situaciju bas, hvala vam na savetima!

Tribenuronmetil ne pravi te probleme, tako da nije do zetvenih ostataka. On i jeste prvenstveno namenjen za unistavanje korova u psenici.

Tačno. Pre tri godine imao sam jednu parcelu gde je deo bio pod expres hibridom, a deo pod clp hibridom. Posle u pšenici videla se razlika. Bilo je na mestima žutila gde je radjeno sa pulsar plusom. Gde je bio expres nije se poznavalo ništa po žitu.

Obišao danas Avenue,počinje da izbacuje klas.
Pojavile se neke promene na zastavičaru,šta to može biti?
Zaštita urađena pre oko 3 nedelje sa Duet Ultra 0,5l/ha+Biathlon 50gr/ha+Dash.

Obišao danas Avenue,počinje da izbacuje klas.
Pojavile se neke promene na zastavičaru,šta to može biti?
Zaštita urađena pre oko 3 nedelje sa Duet Ultra 0,5l/ha+Biathlon 50gr/ha+Dash.

radio i ja sa biathlon+dash bez dueta, i za sada nevidim promjene nakon 14 dana, na pšenici, a korov žuti i zaustavljen je njegov porast.....

Žuti i kod mene korov,ali se vide promene na zastavičaru.
Imao sam ga i prošle i predprošle godine,ali ovoga nije bilo.Da li je sortna osobina,nedostatak nečega,varijacije u temperaturi ili nešto drugo,ne znam.
Najverovatnije ću od nedelje odneti uzorak u pss da vidim šta oni kažu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh