Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod nas isto tako. Ja sam prskao krajeve jos pre dve nedelje.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Мислим да не би требало, претпрошле године је ницала тек крајем јануару и почетком фебруара па је у нормално време скидано. А опет гледам уме и да упекне у јуну па да је за недељу дана осуши као феном.

Evo malo i prljave psenice, nemam pojma koja je ovo trava, ali kod nas u ataru sam primetio da je ima bas dosta od ove godine... Opskao pre neki dan sa sekatorom 0,1l/kj i+ 0,3l/kj duet... Cekamo da vidmo sta ce sekator da uradi, bice slika za 2 nedelje... Inace sam hteo i ranije ovu parcelu da prskam, ali zbog kise, minusa i ostalih vremenski ne prilika nisam stigao...

Evo malo i prljave psenice, nemam pojma koja je ovo trava, ali kod nas u ataru sam primetio da je ima bas dosta od ove godine... Opskao pre neki dan sa sekatorom 0,1l/kj i+ 0,3l/kj duet... Cekamo da vidmo sta ce sekator da uradi, bice slika za 2 nedelje... Inace sam hteo i ranije ovu parcelu da prskam, ali zbog kise, minusa i ostalih vremenski ne prilika nisam stigao...

Rasadio je vetar drug

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Rodiću, Sekator je dobar ali mu baš ovo zahlađenje ne odgovara. Zna puno da smanji efekat delovanja kad je prohladno vreme. To je moje miskustvo od pre tri godine, a poptvrdila je i zaštitarka prilikom obilaska polja. Zato sam prešao na Biatlon, on izgleda nije toliko osetljiv na ovo vreme.

Prošle godine na ovaj dan,ove godine kod nas bagrem tek krenuo da lista..koliko kasni vegetacija zbog ovog hladnog talasa.
daa541bf80b71493e2e89e52bf06bec0.jpg

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Basilio setva u decembru, svaka psenica koja je vam optimalnog roka daleko je zdravija i bolja od ove prve,neznam sta se desilo.

Balaton, neznam sta se desilo pored medje nestaje psenica celom duzinom a gde nagazim mekano je noga utanja puno, postojii sansa da su misevi napravili problem?

Bauljar moze da nasteti zitu samo kad je malo i to u oktobru i novembru kad su temperature iznad 10 stepeni a kad je setva u decembru ne bi trebalo da imas problema sa bauljarom

Danas mi prodavac rece da nebih trebao vise od 2 kg uree ici na 1 ha kao ublazit ce dejstvo herbicida, kupio sam Mustang.
Ovde na forumu sam citao da vi idete sa 3 kg uree po kj a to je mnogo vise nego sto mi prodavac rece danas.
. Da li smem ici sa 5 kg uree na 1 ha?

Danas mi prodavac rece da nebih trebao vise od 2 kg uree ici na 1 ha kao ublazit ce dejstvo herbicida, kupio sam Mustang.
Ovde na forumu sam citao da vi idete sa 3 kg uree po kj a to je mnogo vise nego sto mi prodavac rece danas.
. Da li smem ici sa 5 kg uree na 1 ha?
Taj prodavac nema veze sa mozgom, to je smešna količina po ha...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh