Rasa91
Član
I kod nas isto tako. Ja sam prskao krajeve jos pre dve nedelje.
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Rasadio je vetar drugEvo malo i prljave psenice, nemam pojma koja je ovo trava, ali kod nas u ataru sam primetio da je ima bas dosta od ove godine... Opskao pre neki dan sa sekatorom 0,1l/kj i+ 0,3l/kj duet... Cekamo da vidmo sta ce sekator da uradi, bice slika za 2 nedelje... Inace sam hteo i ranije ovu parcelu da prskam, ali zbog kise, minusa i ostalih vremenski ne prilika nisam stigao...
Žetva ce kasniti samo u Crepaji, u ostalim mestima bice na vreme.Da li ce zetva kasniti u odnosu na ranije godine?
Ma nije bilo nista par godina stojale obadve njive, ova moja 10 godina nije radjena a ona druga bio kukuruz nekada.Ovu pojavu sam primetio samo pored medja.To je žitni bauljar, bila je pšenica kod komšije ili ječam.
Pa to je bauljar 100 %. https://agroinfonet.com/poljoprivreda/ratarstvo/zitni-bauljar-u-jesen/Ma nije bilo nista par godina stojale obadve njive, ova moja 10 godina nije radjena a ona druga bio kukuruz nekada.Ovu pojavu sam primetio samo pored medja.
Oprskao sam pre dva dana Bifenikus zajedno sa Mustangom i Presingom.Videcu da ponovim opet insekticidom za par dana imam jos na jednoj njivi taj problem.Kaze da se u maju povlace videcu.Pa to je bauljar 100 %. https://agroinfonet.com/poljoprivreda/ratarstvo/zitni-bauljar-u-jesen/
Ovo je sejano u oktobru i ona druga njiva koja mi nestaje isto pocetak oktobra.Bauljar moze da nasteti zitu samo kad je malo i to u oktobru i novembru kad su temperature iznad 10 stepeni a kad je setva u decembru ne bi trebalo da imas problema sa bauljarom
Taj prodavac nema veze sa mozgom, to je smešna količina po ha...Danas mi prodavac rece da nebih trebao vise od 2 kg uree ici na 1 ha kao ublazit ce dejstvo herbicida, kupio sam Mustang.
Ovde na forumu sam citao da vi idete sa 3 kg uree po kj a to je mnogo vise nego sto mi prodavac rece danas.
. Da li smem ici sa 5 kg uree na 1 ha?