Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako javljaju vreme tad ce i da da se radi prva zastita koliko kisa pada

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Konacno i psenica oprskana.
ce7086a30d01c3ee53b44b4258a846f7.jpg
102eb93c8c174d16a40243af71a85df3.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

jedno kratko pitanje temperature noćne trajat će možda neka 3 sata će biti oko 4 stupnja. ima li smisla ići falcon forte uoći te noći prskati (pristajem na 20% manje usvajanje fungicida) ili bolje ne raditi tada? jer čitao sam triazoli na malim temperaturama ne rade ali je li bitno svega 2 dana po 3 sata noćne da je tako hladno a ostalo vrijeme javlja lijepo da mi upropasti usvajanje i zadržavanje toga fungicida?

Falkon je rizican na niskim temperaturama prosle godine fitotoksicnist bila jaka i psenica bila jako oprljena na niskim temperaturama.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Malo kasnimo sa prvim tretmanom ali bice ok valjda. Korova ima dosta, ali za sad bez vidljivih bolesti. Ne znam da li ici sad i sa fungicidom ili da mu rokam samo herbicid pa u drugom tretmanu fungicid, nisam pametan (planiram samo 2 tretmana). Konkretno ova sa slike je Apilco ali ima i Anapurne, Basmatija, Solehija i NS 40.
image.png

Uradjena zastita pre 7 dana.Sekator+Mankogal+Difenokonazol+Decis........Nekako mi sporo Sekator pokazuje delovanje, valjda sto je hladno.

Uradjena zastita pre 7 dana.Sekator+Mankogal+Difenokonazol+Decis........Nekako mi sporo Sekator pokazuje delovanje, valjda sto je hladno.
Tek za 20 dana videces veci pomak, kod mene jos deluje a ima tri nedelje od prskanja, bilo je hladnih noci pa ga to usporava inace Palas je odradio brze i bolje svaku travku.

Danas krenuo i ja,sutra nastavak.. herbicid,fungicid+Urea

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Vecina uradjena, 4kg MgS+25kg uree+fungicid/Ha
Najgora psenica mi je Ns40S na suncokretistu,ostale zadovoljavajuce,Balaton najbolji

Na koliko listova po m2 ,ili kako vec, se gleda,kad ici u tretman insekticidima protiv vasi ?.Koja a.m ih najbolje tuce ?.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh