talianu
Član
Ja sam radio sa 5 kg po kj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kazi mu da nema pojma slobodno.Bez herbicida mozes da stavis maksimalno do 30% u odnosu na vodu, znaci 50-60kg zavisi koliko a sa herbicidima ides manje ako to uopste utice na njih, cepaj slobodno 10kg/h Ja sam radio i maksimalne doze i manje i bilo je ok, mozes osteti psenicu ako stojis duze u mestu pa je dobro okupa inace sigurno nece nista faliti sa jacom dozom. Ja planiram sutra da cepam 30% na jednoj parceli jer nisam radio ove godine urejom.Danas mi prodavac rece da nebih trebao vise od 2 kg uree ici na 1 ha kao ublazit ce dejstvo herbicida, kupio sam Mustang.
Ovde na forumu sam citao da vi idete sa 3 kg uree po kj a to je mnogo vise nego sto mi prodavac rece danas.
. Da li smem ici sa 5 kg uree na 1 ha?
Urea se kristališe i malo dune vetar spadne sa listaSta se desi ako se radi po jakom suncu?ja sam joj dao 25 kg na 3kj al bilo je suncano taj dan...
Verovatno ne usvoji ali se nista se ne gubi ono sto ne usvoji padne dole.Mene zanima jel psenica usvoji sav taj azot za kratko vreme ?,npr ko ide sa 20-30kg po ha ureje folijarno.
Ma nemora svako moze jednom nedeljno.Ali najbolje je napraviti ogled i otkloniti sve dileme, videcu ako budem raspolozen pa da probam jednu njivu, nije mi daleko a nije mi zao da je gazim, dosta je rekta uginula je iz nekog razloga s sto ne najgore ulozeno je podjednako svuda, odradjena dva tretmana od bolesti, sada jebu misevo i bauljari, **greška.li ga da l ima jos nesto. Sad cu ovih dana da osiguram pa ako se namesti bar neka ubije dobro ako nista drugo.Prvi put kupim Sobred posejem ga i tu je krug jedna njiva 3hektara od sve najgori, Balaton dobar, sothis dobar, pobeda odlicna tako lepo napreduje, Basilio dobar ali ovom nesto neide pa neide ali videcu sta ce biti mnogo ga mraz poremetio.To ce biti ogledna najverovatnije taman je velika jedno jutro.Željko, to znači onda svako veče. E pa ne mogu toliko puta. Nema se goriva toliko.