Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slobodno mozes ici 5k /ha

Ja se dvoumim da li moju da prskam sa regulatorom rasta.Ovih dana bukvalno besni,na osuncanoj je strani i kad udjem u nnju preko kolena mi je (60cm mereno) sta vi mislite ?

Danas mi prodavac rece da nebih trebao vise od 2 kg uree ici na 1 ha kao ublazit ce dejstvo herbicida, kupio sam Mustang.
Ovde na forumu sam citao da vi idete sa 3 kg uree po kj a to je mnogo vise nego sto mi prodavac rece danas.
. Da li smem ici sa 5 kg uree na 1 ha?
Kazi mu da nema pojma slobodno.Bez herbicida mozes da stavis maksimalno do 30% u odnosu na vodu, znaci 50-60kg zavisi koliko a sa herbicidima ides manje ako to uopste utice na njih, cepaj slobodno 10kg/h Ja sam radio i maksimalne doze i manje i bilo je ok, mozes osteti psenicu ako stojis duze u mestu pa je dobro okupa inace sigurno nece nista faliti sa jacom dozom. Ja planiram sutra da cepam 30% na jednoj parceli jer nisam radio ove godine urejom.

Pa prodavci kazu da bi ti uvalili neku pisoku u tecnom stanju,ja sam isao 7kg po hektaru Ureu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja volim dan ili veče ranije rastopim do 10% uree, taman i da se ugreje.
Imam osećaj da pocrni za par dana.
A koliko deluje mozda neko stručan da nam objavi neki ogled?!

Mene zanima jel psenica usvoji sav taj azot za kratko vreme ?,npr ko ide sa 20-30kg po ha ureje folijarno.

Željko, to znači onda svako veče. E pa ne mogu toliko puta. Nema se goriva toliko.
Ma nemora svako moze jednom nedeljno.Ali najbolje je napraviti ogled i otkloniti sve dileme, videcu ako budem raspolozen pa da probam jednu njivu, nije mi daleko a nije mi zao da je gazim, dosta je rekta uginula je iz nekog razloga s sto ne najgore ulozeno je podjednako svuda, odradjena dva tretmana od bolesti, sada jebu misevo i bauljari, **greška.li ga da l ima jos nesto. Sad cu ovih dana da osiguram pa ako se namesti bar neka ubije dobro ako nista drugo.Prvi put kupim Sobred posejem ga i tu je krug jedna njiva 3hektara od sve najgori, Balaton dobar, sothis dobar, pobeda odlicna tako lepo napreduje, Basilio dobar ali ovom nesto neide pa neide ali videcu sta ce biti mnogo ga mraz poremetio.To ce biti ogledna najverovatnije taman je velika jedno jutro.

Iz obilaska,Avenue iz dorade.Poprskan u nedelju.
44b0f24c394d76461a4dfd8a4a617a08.jpg
630f7cd3210545aeb26f17ce12a03993.jpg
509bb09cc2ce83ca18ef2d594d9adca4.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Nekako bujnije su psenice kasnije sto su sijane i zdravije izgledaju.Mislim na ove sijane oko 25.10.pa na dalje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh