Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda deluju malo i manje ali sve zdrave zelene i kočeperne, bez i malo žutila na vrhovima.

Do kada je zadnji momenat za prskanje herbicidom? Pise do pojave zastavicara... Kako da znam tacan momenat? da li je neko prskao u kasnijoj fazi?

Mozes videti na u tube ,samo kucaj ''wheat flag leaf stage'',mozes lako nauciti ima gomila klipova.Mozda ima i na nasem jeziku nesto,probaj.

Kod mene su zita jako losa, ne znam zbog cega. Dobilia su 150kg npk u jesen i 100kg ana i 100kg kana po jutra. Danas sam uradio prvu zastitu neke njive dobile septoriju. Inace najbolje njive su mi najlosija zita, nikako da se oporave od onig mraza. Ubacio sam i ekobuster u prskalicu da probam malo da ih pokrenem. A najlosije njive(peskovi) zito je extra nikad bolje.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Za sad nema nikakvih bolesti...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Solehio ima ali kažu nije septorija već posledica mraza. E sad da li je tako, idem u ponedeljak da vidim kako sad izgleda.

Rodiću, Sekator je dobar ali mu baš ovo zahlađenje ne odgovara. Zna puno da smanji efekat delovanja kad je prohladno vreme. To je moje miskustvo od pre tri godine, a poptvrdila je i zaštitarka prilikom obilaska polja. Zato sam prešao na Biatlon, on izgleda nije toliko osetljiv na ovo vreme.

s njime sam radio ove godine, prskanje ide i u zastavičaru, a kod sekatora valjda do drugog koljenca, ak sam dobro zapamtio..... na 2-3 velike parcele sam primjetio, da je pšenica požutila od herbicida, al neznam s čim je prskano..... samo vrhovi listova i zastavičar koji je izašao..... na parceli je još i ok, al na uvratinama gdje se preklopila prskalica, uzas

Isto kod nas ,svaka gažena ima neke naštrene i oprljene listove.Danas sam gledao vidi se da je ošteća a sad od čega aj budi pametan.Imam jednu parcelu u drugom ataru baš ću ići da vidim ima li razlike.

Takav je i moj Apilco.Šta mu se desilo ne znam, prskan je istom hemijom kao i Anapurna ali ona izgleda kao grom u odnosu na njega koji se pati još od onog mraza.Videću šta će reći na kraju.

Ne berite brigu,vaga ce reci na kraju mozda ispadne i najbolja..moj Apilco dobro napreduje listovi mu tamno zeleni za sada hvala bogu,dobio prehranu zastitu od bolesti i korova

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Možda je zbog uree ali opet Anapurni ne fali ništa sem ožegotina na mestima gde se zastalo tokom prskanja.Moguće da je fungicid izvukao bolest na videlo, ne znam zaista.Za sada mi se Apilco ne sviđa, možda me iznenadi na kraju, da li negativno ili pozitivno videćemo.

Možda je zbog uree ali opet Anapurni ne fali ništa sem ožegotina na mestima gde se zastalo tokom prskanja.Moguće da je fungicid izvukao bolest na videlo, ne znam zaista.Za sada mi se Apilco ne sviđa, možda me iznenadi na kraju, da li negativno ili pozitivno videćemo.
Anapurna br. 1

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh