Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apilco dobio tretman
cd83a67500a5c326344380e2ee98f550.jpg
0e8bf0a2929576a9a3f5dee255a909bb.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kod mene Anapurna trenutno izgleda mnogo bolje od Apilca.Apilco je čini mi se jako osetljiva sorta, dugo se borio sa posledicama mraza i dugo žutovao a sada je nekako sav naježen, možda mu je to sortna odlika, ne znam.Videćemo šta će na kraju reći kantar.

Meni se isto cini za Apilca,ne mogu da ocenim prva godina kako sejem nju.razlikuje se od Avenue po izgledu,videcemo na kraju. smejali mi se za Avenue prvu godinu kad smo sejali kazu kakva ti ono psenica niska nema tu nista treba to do pojasa da bude, na kraju prc. sto kaze moj cale odakle bre ovo izlazi kad u bunker samo gruva

Tako moj cale kad sa nekim prica za psenicu krene pa tuc muc Marko kako nam se bese zove psenica nikako da upamti

Aneri,Anapurna,Avenue .Ti redosledom izgledaju.Ubedljivo najbolji Aneri ali jedini na oranom na 4 mesta i svuda je odličan,kukuruz predusev.

Bolja psenica na oranom nego na tanjiranom?
Da,ne znam da li je do sorte ali je i manje patila kad je bio onaj mraz .Samo Aneri je na oranom.Sad žu videt jel ima koja slika
Bolja psenica na oranom nego na tanjiranom?
Samo ovu parcelu imam, nekom sam slao na viber. Ali veruj da je na tanjiranom 30-40% slabija, tanja. Nemam Aneri za kontrolu na tanjiranom. Setvwna nirma 110 kg po kj, urau po anegu u januaru druga prihrana pre jedno 20 dana, zemlja odlična i u kondiciji. Sve te 4 parcele su dobre i u kukuruzu posejane.

Ja sam juce uspeo da zavrsim prvi tretman. Trave ima najvise. Malo bolesti. Ali dobila je sad sve. Falcon (negde Duet ultra)+Furore super+Biathlon+Fastac+Dash. Vlage ima dovoljno i sad samo sunce i ove temp. Cim bude krenila sa cvetanjem dobija drugi tretman.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh