Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko sejao pšenicu aurelija i zemunska rosa sa Instituta Zemun polje?

Kod mene ove jeseni standardno Ingenio Anapurna. Plus od noviteta Osmoza, Montekristo, Somotuoso. Pa da vidimo da li vredi da se ostavljaju. Ako nadjem jos nesto i Sofrua bi sejao.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ja i da hocu ranije ne mogu. Kod nas je blato,taman ce do nedelje da osusi i u ponedeljak opet kisa. Nek se ispada,pa onda krecemo sa rasturanjem Mapa i drugo tanjiranje i tek onda setva,a dok to sve odradimo,bice blizu i 15-ti

Da li uzeti seme sa Đunta Kvartom (Yunta Quatro) ili Labradorom (Lamardor) ? :)
Kakva su iskustva?

Vidim da se ove godine forsira LG sortiment, Apilco poprilicno osetljiv na bolesti, Alcantara jedna od losijih u ogledu u PSS stari Tamis.. U cemu je fora i ja bih nesto od LGa probao, ali otkrijte mi tajnu!? Ima neko neke rezultate ogleda od ove godine???

Ja sam spremio za ovu jesen moj Modern za 60% povrsina. Uzecu i nesto semenskog da ostane za seme a ostatak videcemo sta bude u ponudi gde se snabdevam. Ne planiram setvu pre 15-20.10.

Cvejka, samo bahato jel' da? :LOL:
Mek Baj(u)kov, mislim da tu nema neke tajne. Bar kod mene nema. Posejem Avenue i pratim situejšn. Prihrana pred kišu, protivu bolesti po potrebi. Regulator nepotreban. Kombajn je sa lakoćom ovrše i ne možeš se čudom načuditi odakle nateče lep prinos (na oko deluje trcava).

Cvejka, samo bahato jel' da? :LOL:
Mek Baj(u)kov, mislim da tu nema neke tajne. Bar kod mene nema. Posejem Avenue i pratim situejšn. Prihrana pred kišu, protivu bolesti po potrebi. Regulator nepotreban. Kombajn je sa lakoćom ovrše i ne možeš se čudom načuditi odakle nateče lep prinos (na oko deluje trcava).
Nije bahato nego kad jednom naje..s vise se ne kockas.Godina je duga a popravnog nema....

Coci064 stvarno ne znam na koju dubinu će taj azot da ode ako bude kiše. To je neki početni azot za lakše i bolje bokorenje i rast. U ostalom napisao sam da će na proleće ići dve prihrane. A sad ti meni objasni da ako prilikom pripreme zemljišta razbacaš svu količinu azota za kukuruz gde ode sav taj azot ako bude kišno proleće?
Moje razmisljanje je ovako. Kad razbacis ureu krajem septembra ona se pet meseci spira i u martu je nema nigde. Sto se tice kukuruza kad prehranu uradis u pripremi sledecih pet meseci tj. do septembra biljka je koristi. Po meni ako treba azota u jesen razbacati NP20 20 pogotovo sto sa MAPom koji vecina koristi bacimo fosfora i vise nego sto treba.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh