Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi još nismo ništa ni nabavili, nit veštak nit seme. A u planu je 100 kg map po jutru na sojište a na kukuruzište 100 kg map i 50 kg uree po jutru. Setva isto ko i zcurcic ne pre polovine oktobra...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ja sam planirao 200 kg Map-a i 100 kg Uree po hektaru.

Od prošle godine sam počeo da koristim Ureu predsetveno u pšenici, na savet kolege Dobrinčana, na nekim parcelama, i primetio sam bolje bokorenje. Ove godine Urea ide na sve parcele.

Poslednja izmena:
Posto planiram da zaorem kukuruzovinu za psenicu ove godine, da li onda bacati MAP i Ureu u dva prolaza ?! Map bacim odmah i zaorem a Ureu posle pred setvu blize povrsini ? Ne znam ima li to smisla jer psenica nema toliki koren da ne bude MAP preduboko.
Ako se neko pita zasto oranje za psenicu samo da naznacim da to nije neko oranje, idem na oko 20, max 25 cm (jbga nemam jos tanjiracu koja moze to) a prosle godine su dosta bolja bila zita gde je tako radjeno u odnosu na one gde je placeno tanjiranje usluzno.

Sto se tice plana setve, ostavljen Solehio, NS40, Axereal Cellule. Semensko uzimam ove godine ako nadjem LG Alcantara i Anapurna.

Verovatno 190 kg. MAP i 200 kg. 3x16 - sve po HA seme KWS Solehio. Ništa još nisam uzeo. U planu tanjiranje sojišta sa dva prohoda velikom tanjiračom, bilo je prošle godine 80 €.
Dosta skupo ulaganje, a gde je tek proleće sa hemijom,đubrivom...

Čika Aco, to je baš žestoka doza djubriva.

Ja ću ove godine najverovatnije samo LG sortiment. Alkantara, Apilco i Anapurna. Možda probam Aneri i ako nadjem Arnovu.
Imam nešto KWS Foxyla ostavljenog za seme, ali razmišljam se da li da ga sejem.

Čika Aco, to je baš žestoka doza djubriva.

Ja ću ove godine najverovatnije samo LG sortiment. Alkantara, Apilco i Anapurna. Možda probam Aneri i ako nadjem Arnovu.
Imam nešto KWS Foxyla ostavljenog za seme, ali razmišljam se da li da ga sejem.
Ja razmisljao da ubacim pored ostalih i Foxyl ove godine ,1hektar da izvucem semensku za sledecu. Radio sam nesto usluga taj Foxyl, cureo dosta dobro, kakva su tvoja zapazanja?

Na oko delovao isto kao Alkantara, ali dao osetno manje, plus manji hektolitar. Poslednjih godina sam uglavnom sejao KWS, medjutim u poslednje dve godine LG sorte šišaju KWS sa prinosom, a pri tom nešto jeftinije seme.

Ja samo LG i to Avenue,a sad cu ubaciti Apilca i Alkantaru ili Anapurnu videcu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Šta ću mučenik, teško mogu naštelovati rasipač na manju količinu:LOL:
Pre tri godine bio rekorder, pa me drugi prešišali i sad bih hteo da povratim stari sjaj, a to uvek košta.
Razmišljam između KWS Solehio i LG Apilco, kojem carstvu da se privolem. Slično je i sa komšinicom.

Samo udri po djubretu i bices opet rekorder

Kako nije neko oranje 20-25cm nemoj da zajebavas

Pa dobro u najvecem delu 20cm, recimo na 90% povrsine, po negde ako dopusti zemlja spusti se malo nize do 25 ali cim se malo muci traktor dizem gore.. A 20cm realno nije oranje, ove velike tanjirace toliko tanjiraju :LOL:

Naravno da ne vredi, meni se desavalo da mi moje seme od prethodne godine rodi vise nego to njihovo 'original'. Sta se tu moze, zivimo gde zivimo na zalost ::sramota::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh