Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad je pitanje sta je bolje na ovakvu nikakvu zimu.. Da je pao sneg sigurno bi bila bolja setva u roku koja je lepo iznikla i pokrila zemlju, a sad kad temperatura skoro da ne ide u minus (EDIT: i nema snega) pitanje kako ce proci ta ranije posejana psenica, mnoge su vec pohvatale neke bolesti a to ce se videti tek na prolece kad polovina ne nastavi da napreduje nego ostane kolika je sad.Setva 15.11.
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Ova sa slike mi je iz prvog roka setve. Tu smo počeli prvi dan...Sad je pitanje sta je bolje na ovakvu nikakvu zimu.. Da je pao sneg sigurno bi bila bolja setva u roku koja je lepo iznikla i pokrila zemlju, a sad kad temperatura skoro da ne ide u minus (EDIT: i nema snega) pitanje kako ce proci ta ranije posejana psenica, mnoge su vec pohvatale neke bolesti a to ce se videti tek na prolece kad polovina ne nastavi da napreduje nego ostane kolika je sad.
Meni je najveci deo posejan 10-15.11. jer nismo ranije stigli da pripremimo, samo ono za seme je sejano 3.11. i to izgleda pristojno a ovo kasnije verujem da nista bolje nije od ovog kod Mixera. (EDIT: ostalo nisam ni obilazio)
To htedoh i ja reci, moracemo se prilagoditi. Mozda ne bas za 2 nedelje jer mu to onda dodje da optimalan rok bude do 10.11. sto je solidno kasna setva po meni, ali ono sto ja vidim po sumadiji, podunavlju i juznom banatu ne pise se lepo onim psenicama sejanim od 5. do 15-20. oktobra. Do pre 2 nedelje su izgledale kao iz bajke, to pokrilo zemlju to se zeleni, a sad...Izgleda de će se trebati prilagoditi klimatskim promjenama, koje nas polako zahvaćaju. Jeseni su sve dulje, a zime kao da su zamaknute za najmanje 2 tjedna i uz to još nedostaje snijeg. Neki novi optimalni rokovi su također za najmanje 2 tjedna pomaknuti na kasnije. Barem u proteklih nekoliko godina.
То жутило се код нас појавило прошле године и те пшенице си прве фасовале и подбацила са приносом. Из дана у дан жутило се проширивали по пшеницама.Juče sam trovao miki mause, ima ih na parcelama gde je kukuruz predusev i gde su strništa pored.Rani rokovi setve imaju neku žutu boju sporadično u trakama i na uvratinama.