Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa našeg prostora, ovogodišnja iskustva kažu da nije dobra kao sofru ili viriato.
Svi su komentirali, čak i od samog dobavljača rwa robe sam čuo istu informaciju.

Da ne bude zabune, nije uopće loša sorta, samo je malo iza napomenutih.

Ништа им неће фалити.... осим што никако да се оферкесте и никну како треба.

Данас свратио до њиве посејане 6. новембра, а тамо тек почело ницање. И поред оваквог времена, очекивао сам да ће ницање ићи брже.

Kod mene od 3.11. gledao pre 3 dana isto tek izasla, dok ne zazeleni iz daleka ne priznajem da je nicanje zavrseno. :D Ali bice to dobro, bitno da izlazi..

Е баш то! И ја данас прилазим њиви труцкајући се на бициклу гледам издалека да л' се зелени, па се разочарао када сам схватио да се... не зелени. 😕

Setva pocetkom novembra je iznikla, polovinom novembra ko je sejao tek klijala a ko sada seje nicice za Novu godinu.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Sejemo... Ako bude istina sutra završavamo...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Imam 50ak jutara psenice koja jos nije nikla,posejana pre 2 nedelje,vlage ima ali cesti mrazevi ne dozvoljavaju da izadje. A po proognozi izgleda da nece skoro biti toplo. Kakva su vasa iskustva u ovakvim situacijama?

Iskustvo iz 2018 kaze da iako je nikla u februaru pod snegom bila je vrlo dobra. Nije bilo rekordnog roda, ali nije bila losa, bilo je oko 7,5 t/Ha.
Bila je vrlo dobra zato sto je dobila kise i kise u Maju i Junu a inace da nije bilo onih Majskih svakodnevnih padavina ne bi prebacile 1 t po kj.
Secam se da pocetkom Marta prilikom prve prihrane vise se zemlja videla nego sto se zelenilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh