Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel merio neko dubinu pukotine?
Merio danas u kukuruzu, dubina pukotine oko 40cm.
5e66e8b20629ce1d17aa6a4e93538898.jpg

Nije za ovu temu, ali da li sada po ovim uslovima ima smisla podrivati strnjike? Znam da je podrivanje ide u susnim godinama, da moze telo da cepa zemlju, ali ovakva je vec pocepana da kazem....je l ima neko iskustva? Imam neke problematince parcele, pluzne djonove, stoji voda na doljama itd....pa se razmisljam da platim podrivanje
Podrivanje ima smisla ako ne izvaljuje veskorpe od zemlje a bojim se da ce to raditi.....

Galicije ti krenuo konačno, ja upravo završio..
Puko top.. Prinosi zadovoljavajuće ali ne kao ovde na forumu štose može pročitati.. Imao sam do danas prosek 45 meteri ali su mi današnje parcele oborile prosek... Opet, nije loše, kako se drugim usevima piše..

Nesto mnogo retka psenica za toliki prinos.
Ректа јесте, а кантар не лаже.. Радили смо ту њиву која је тачно 2Ха у бруцу или Вам 3.4кј...

Имали смо пех данас, спао ми задњи точак...када сам мењао задње гуме, (коњина) дотична ту страну није затегао прописно...па смо изгубили преко 3.5 сата њакања док то нисмо наместили, ћаћа ишао у СМ да купи шарафе у квалитету...

Зато нисмо више радили, па знам јер је само с те њиве кошено и одношено у Ердевик на предају..

Иначе влага је 11,7 Хектолитар фантастичних 84...Селуле је у питању...

Било би ти који метер више да на једном делу њиве немамо усрану трску која је угушила пшеницу фини...

Mi smo danas takođe stavili tačku na i i završili žetvu.Somina ništa nisam snimao a hoću da budem YouTube-r. 📽️

Galicije ti krenuo konačno, ja upravo završio..
Puko top.. Prinosi zadovoljavajuće ali ne kao ovde na forumu štose može pročitati.. Imao sam do danas prosek 45 meteri ali su mi današnje parcele oborile prosek... Opet, nije loše, kako se drugim usevima piše..
Ми смо јуче почели, мале њиве са малим комбајном. Скинули смо били 7кј....овај велики није имо смисла да иде на те мање њиве...а и на неке не би могао ни да оде...

Ја сам и снимио један снимак, ћу га тутмем овох дана на јутјуб...да се мало похвалим зеленим...

Није уопште лоше и ми смо презадовољни са истим...али остало...жали боже, ево и сада нас је киша обишла у широком луку...

Juče i ja završio. Njiva 2,63 ha pola Sostin, pola Solehio. Prinos 83,7 metara po ha odnosno 48/kj.
Vlaga 10,27 hl 77-81. Rađena i analiza proteina 10,87. Osrednje zadovoljan. Primenjena sva agrotehnika u fulu, ali...
Roba predata u S.Noćajski - Đulić Agraru.Po običaju kao i svake godine, dobio jednu prikolicu na poslugu, i posle svake doterane prikolice hladno pivo. Na konačnom obračunu još po koje pivo, česma sa vodom za umivanje, veliki orah za hladovinu. Mislim da ovakvih uslova prijema nema ni u Agroglobe, Agrium, DPS.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh