Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ми смо такође завршили јуче жетву. Нећу о приносима, али од како ја радим овај посао најбољи принос....

Zavrsena zetva kod mene...u setvenoj strukturi sam imao Aveniju i za probu par jutara Apilco...prinos od 3700-4500 kg/kj...djubrenje u jesen-180 kg 16;16;16 + 50 kg ureje po kj,predusev kukuruz...prva prihrana AN 120 kg/kj...druga prihrana Yara Sulfan 100 kg/kj...dva tretmana(fungi,herbi i insekt).

Ja sam juce zavrsio. Na ova moja 2,5ha ukupno bilo 17300kg. Vlaga 9,5 hl 79 primese 3 proteini 9,5 i gluten 18,10. Utroseno 500 kg map i 250 kg uree i zaorano. Bile dve prihrane sa ukupno 1200 kg kana uz dve zastite. Obzirom kako je izgledala ocekivao sam vise. Mozda 1 kisa joj je falila. Ali je i brzo sazrela od ovih temp. Da i da napisem ona je posejana 11 nov. Generalno ne znam da li sam negde u necemu pogresio ali za moj kraj prinos od 7 t po ha je za nekoga extra. Msl sam da ce biti oko 8 ali.... idemo dalje. Sad cekam cenu jer vidim da svi je spustaju.

Jedan kratak snimak od juče pre kiše. Žetva se privodi kraju, još par hektara. Prinosi za moj kraj su od 5 do 7t. Stim što nisu merene Solenzara i Pibrac ,koje su po bunkerima prebacile 7t.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Zanimljivo je da su kod mene njive posle setve bile ekstra ravne a u prolece osetilo se malo truckanja a pri drugoj prihrani jos vise iako sam isao po stalnim tragovima, u zetvi takodje se osecale neravnine

Zavrsena zetva kod mene...u setvenoj strukturi sam imao Aveniju i za probu par jutara Apilco...prinos od 3700-4500 kg/kj...djubrenje u jesen-180 kg 16;16;16 + 50 kg ureje po kj,predusev kukuruz...prva prihrana AN 120 kg/kj...druga prihrana Yara Sulfan 100 kg/kj...dva tretmana(fungi,herbi i insekt).
Kakav je bio apilco? Kod nas u selu se nije proslavio, par njih razočarano, ni za seme ga nije ostavilo.

Da spomenem jos...psenice koje sam vrsio usluzno su rodile od 3000-4000 kg/ha...uglavnom NS 40,neke Causadove,RAGT...

За крај, уз лавића...данас млатнули 18кј за непуних 7 сатимар абајта.на две њиве два приноса, једна добацила 42хх кг/кј, мања нажалост, већа свега 3340кг/кј, што је поприличан кикс...углавном предато је скоро све, оатавили 4т за семе и потребе .

IMG-20210710-145157.jpg

Galicije, od tebe sam više očekivao, Sa onim velikim traktorom, tanjiračum, zelenim kombajnom... trebalo je biti bar 50 po kj

Juce zavrsili skidanje psenice.
Da nije bilo Simonide jos bi bili zadovoljni.
Ista agrotehnika kao i kod Anapurne a prinos manji za preko tonu.
Roba spakovana pa ce nazimu da vidimo tacan prinos po hektaru.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh