Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Matiću blago tebi, ja u inđiji na silosu nemam više ni sa kim da divanim... Sve sami kamioni, uglavnom dovlače iz drugih silosa, a i ovi što vuku sa njive baš se i ne interesuju za prinos, agro tehniku...
Dobra stvar u svemu tome da su me juče 5orica pustili da ih "preskočim", da ne čekam 3 ili 4 sata...

Baća kada ja naiđem na silos odmah se svi smeju. 😂 Bude teške zajebancije, juče su izašle napolje i ženske iz laboratorije da vide šta se tu dešava.Potrefili se u mene kum i ja u isto vreme na silosu. 😂😂😂 Detaljno razrađen i argumentovan plan agrotehnike a najmanje rečeno o pšenici.

I da se ocita molitva za bolji prinos,moj matori je za to tata mata..cim nest ne ide kako treba kad krene da psuje bolje blagosivljanje joj nije potrebno,odakle onakve psovke mu padaju na pamet ja se ubijem od smeha

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Paraćinac jes ti siguran da smo se razumeli o kakvom blagosiljanje se radi? 😊 Molitva nema veze sa tim, osim što prvo moraš dosta da moliš da ti "da"..

mi

Nije ništa gorelo. U centru su biljke potpuno uništene, a prema rubu te oaze ima malo većih biljaka koje su potpuno crne, a zatim mešavina zdravih i crnih biljaka. Kao da je u jednoj tački izbila neka bolest i onda se proširila u krugu prečnika oko 1 metar. Najviše je bilo takvih oaza na njivi gde je bila dugogodišnja livada.
Toga je bilo i kod nas ni meni nije jasno zasto.

Pukotine u psenici... o prinosu, agrotehnici ne bi trosio reci, to je sve ne bitno, bez kise...

Nije za ovu temu, ali da li sada po ovim uslovima ima smisla podrivati strnjike? Znam da je podrivanje ide u susnim godinama, da moze telo da cepa zemlju, ali ovakva je vec pocepana da kazem....je l ima neko iskustva? Imam neke problematince parcele, pluzne djonove, stoji voda na doljama itd....pa se razmisljam da platim podrivanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh