Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i kod mene gotovo, sofru s sijao prvi put, i pokazao se odlično.... prinos 5-5,5t na jutro, a zadnja njiva 4500m2 dala je točno 5t.....za nepovjerovati..... iskreno, kad su ljudi ovdje pisali da prebacuju 5t, nisam vjerovao, jer do sada, max sam imao 4t na jutro, i to možda 3-4 puta u 20god.....

IMG-20210710-121949.jpg

IMG-20210710-121953.jpg

i kod mene gotovo, sofru s sijao prvi put, i pokazao se odlično.... prinos 5-5,5t na jutro, a zadnja njiva 4500m2 dala je točno 5t.....za nepovjerovati..... iskreno, kad su ljudi ovdje pisali da prebacuju 5t, nisam vjerovao, jer do sada, max sam imao 4t na jutro, i to možda 3-4 puta u 20god.....
Tu za kolicinu poslije apaca je dosao sofru na prvo mjesto , odnosno prosle godine je montecristo bio bolji od sofru , ove godine su podjednaki.

preporučili su mi ljudi iz okolice, kao sofru nije najjača s proteinima, al zato ima kila.....

Јесте ли приметили да се ми у Банату генерално нисмо прославили са приносима (у односу на Сремце)..... или сам са ја у неком свом трипу?
Ima i kod nas u sremu losih zita, ima i dobrih ja vrsem usluzno pa sam ovro svasta. Negde nemozes mrdnuti koliko ima zita a ima gazda gde je dovoljna i mala kiperka za 1hektar.

Данас почео своје жито Нс40 сејана на сојиште затањирано 120кг мап,урадило се школски сво семе у земљи прихрана 100кг уреа друга прихрана 150 кг АмоСулфан једна једина заштита фунгицид+инсектицид...Не знам на крају колико ће по јутру бити али за сад је преко 5 т по јутру хектолитар 82,10.Шокиран ја а још више Змај....Другу заштиту нисам радио јер сам сматрао да ћу већу штету направити него корист и испоставило се да сам у праву...
IMG-20210710-140241625-HDR-1.jpg

Poslednja izmena:
Desna ,tj NS ima veci hektolitar,i ja iskreno sam mislio krupnije zrno daje bolji hektolitar....
To sto je sitno,sturo,presekla ga susa i vrucina u nalivanju,nije bolest.Nisu inace primese prelazile 4% ,vecinom oko 2% su bile,jeste najvise zbog sturih zrna,sta ces ....

Završili danas žetvi, falado za kraj.Lose protein, loš gluten ht 76. Ništa posebno sorta po kvalitetu. Jedna parcela 3700kg po kj druga 300m dalje 4400kg po kj. Sve isto radjeno, isti predusev, ali jednu radim vec 5 godina drugu tek 2. Tako da ova sto je manje dala, definitivno gazda je slabo solio.

Sent from my S60 using Tapatalk

I ja gotov sa psenicom. Jako losi prinosi, na tri njive ukupno 7,5 lanaca imao sam prosek 2900 po kj, sejao sam basmati domaca dorada 135 kg/kj, sejano oko 20 og oktobra, pre setve 100 kg mapa, u februaru 100 kg urea i u martu 100 kg ana sve po kj. Dva puta sam prskao (od trave jednom, dva puta bolesti i jednom insekticid). Sve njive su moje gde je zito, na dve predusev suncokret na jednoj kukuruz, djubrene godinama. Hektolitar jeko los oko 76 na sve.... Ako neko ima neku preporuku da se nesto poboljsa slobodno neka napise ja nisam pametan sta raditi....

Sve si uradio solidno, nije do tebe.
Slicne podatke imam i ja, hl 77, a i ostale stavke, pa da ne nabrajam, ali je tu i tamo sve slicno... takva godina... bice bolje (ili bice gore... :) )...

Је л' ти то први пут да сејеш свој "Басмати"? Ако јесте, можда је он разлог за такав принос - можда му се "не допада" да буде другачије семе осим Ц1. А је л' жито било довољно густо?

Иначе, за своје семе не жалим да повећам сетвену норму на 150 кила, а ако је мање добро припремљена њива или каснији термин, не бих се либио да је додатно повећам.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh