Rasa91
Član
Juce zavrsili, prosek 3300kg. Slame ko u prici, zrna jako slabo.
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako nismo komsija, ovde u Idvoru sa kim god pricam kazu oko 50 meteri zita ladno. Ali prosek, znaci negde je bilo i 60Јесте ли приметили да се ми у Банату генерално нисмо прославили са приносима (у односу на Сремце)..... или сам са ја у неком свом трипу?
Ovaj sa 80 kila semena je posejan 22.10. danas uradili sobred sejan 22.11. sa 135 kg semena i dao je 34,5 po jutru... Ipak je novembarska setva kasna...Uradili danas onaj sobred što je greškom bio posejan 80 kg/kj. Vaga kaže 47,5 po jutru...
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Izgleda da ta NS40S rađa samo u okolini Novog Sada........Kod nas zadruga imala ns 40s negde oko 40-50ha u parceli (obarina, predusev semenski kukuruz) i kako čujem imaju prosek 4700-4800kg po kj.Slame nemožeš otkos preskočiti, rolbala po njivi ko malih kockastih.
Pricao sam sa nekima kazu imaju i do 60m po kj. Nisam siguran kakva su to zita. Ja sutra skidam moje pa pisem prinos. Prosle godine sam imao na neka 2 kj prinos od 9 tona, na jednoj samo njivi, a izgledalo je vise nego fenomenalno zito, tako da ne znam kako izgledaju ta od 50+....Идворац, шалу на страну, ал' да л' је код вас преко четрдесет метери више правило или више изузетак? Ево ја причам са људима који ми вршу и имају земље по читавом атару, па су досадашњи приноси великом већином тридесет и нешто, 3, 4.. 7, 8, 9 метери, што исто чујем и од другог познаника који исто тако има земље по читавом атару. Има овде оних, које сви већ знају да поброје именом, који су пријављивали педесет и нешто метери, али им остали нешто и не верују и чак им се изругују.
Prvo i osnovno kako si prosao sa padalinama. Nas je npr kocila godinama mehanizacija kad smo pokupovali prave strojeve tipa pravu drljacu pravi plug pravu tanjuracu (svaki stroj ima smisla u odredjeni uvjetima koristiti) i na kraju rotoodrljacu sa diskosnom sijacicom u kompletu e onda smo mogli ici na maximalno prinose. Sve prije je toga uvjetovala klima tipa pooremo pa ne zatvorimo oranje drljacom pa prekori pa bude busavo itd pa imamo staru nodet sijacicu na lule pa u losom uvjetima zito radjalo 35 meteri 38 meteri..... A kod nekih 50 tako, da to je slucaj kod nas bio. E sad kod ovog covjeka npr ove godine radio je 2 fungicidna tretmana tipa jeftinim sredstvom koje ima 1 triazol i to je to..... A primjenjuje prerano tipa kad je minus nocna ili oko 0 za 2 dana pa onda 2. Fungicid ni tretman dok ni list zastavice nije vani.... I kao slag na kraju dodaje folijarce kad miksa fungicid i herbicid sto zna sokirat biljku u nekim uvjetima. Evo sad vidi dal je kod tebe kisa ili je nesto od ovoga naravno i sorta igra ulogu. Dok smo imali nodetku sijacicu i obradu maloprije opisanu prinosi su bili od 35 do 47 meteri. Kad smo sa istom mehanizacijom presli na sofru bilo je 45 do 55. A sad u fullu od 50 do 65 kako koje godine i ovisi koje su pretkulture itd.... Ali kao, sto rekoh da je zasusilo i kod nas bi bilo tipa 35 meteriHtio bih da pitam gdje grijesim?Ova godina vidim da je vecini izuzetna po prinosima psenice. Ja nikako unazad 5 godina da prebacim 5t/ha. U jesen dobila 300kg 15:15:15. U proljece dvije prihrane KAN po 200 kg. Zastita protiv korova Sekator. Zastita od insekticida i dvije fungicidne zastite. Da li bih mozda trebao povecati kolicinu KAN-a ili probati koristiti neko drugo djubrivo. Da napomenem zemlja je 4 i 5 klase mozda je to i najveci razlog za lose prinose.
Ne brini, mi ćemo ih pobediti u kukuruzuЈесте ли приметили да се ми у Банату генерално нисмо прославили са приносима (у односу на Сремце)..... или сам са ја у неком свом трипу?
Ahaaa.Ne brini, mi ćemo ih pobediti u kukuruzu
Završena psenica, danas zadnja njiva 5kj solehio dobaciodo 4500 kg po kj, moj ukupan prosek je oko 4200 kg po kj, Solehio ostaje i dalje broj jedan, kod nas ga potukla jedino Sofru , drug imao 5t po kj ja mu sejao, i tacno izmerio njive. Kod nas ostale sorte daleko ispod ove dve