Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја се малопре вратио из атара. Скинуо мало за јесен "Ка-Ве-еС-овог Фоксила" и остатак РАГТ "Јети" из "домаће радиности". Просек за читаву њиву је нешто више од 38,5 метери по ланцу, влага 10-6-10.7%, хектолитар око 78,5.

Сетва беше крајем октобра, Добила јесенас 150 кила "петнаестице" и пролетос 200 кила КАН-а, два фунгицидна третмана и то је то.

Мој закључак: "Јети" је поприлично лепа 'шеница. Ја сам задовољан како је изгледала од ницања, па до жетве и колико је родила (ипак је онај "Фоксил" у збиру смањио просечан принос). Мислим да ћу се и у будуће дружити са "Јетијем".

Успут, овде код нас се не верује људима који кажу да им је родило преко четр'ес метери, а тек онима који кажу да је преко педесет.

Bavim se poljoprivredom od 1997 i ovo je ubedljivo naj naj najbolja godina sto se prinosa psenice tice iako su nam proletos bile smrznute i osusene kao da su prskane sa totalom i celo prolece nisu licile ninasta.

YIWaETM.jpg

Na snimku piše 9,9 t/ha...
Elem, danas uradili još jedan ingenio isto na pesku (samo je ovde još gori pesak). Njiva preko puta one što je dala 41,5 po jutru (bukvalno preko puta). Sve isto i u isti dan radjeno. Ova danas sa 6 jutara izmereno 17.300 kg....

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Kod nas naopako kao u Jermenovcima. Nisu toliko stradale psenice preko zime/proleca, ali zato na kraju "izdale"...

Isto kao i kod nas, psenice koje su imale potencijal da dobace do 4t/kj su spaljene prosle nedelje, prosek oko 3t/kj Anapurna, 3.5 Simonida Anapurna hl 77, Simonida hl 80. Vlaga ispod 12, pleve koliko neces.

Јуче радио Софру 5100кг по јутру хектолитар 80 влага 13,2.Код мене за века није било овакво жито.
I kod mene isto, nikad u zivotu nisam imao takve prinose,Gabrio kod.mene sa tavana je dao od 4800 do 5200
SOFRU izgleda za nijansu jaci ali videcemo
Pored sofrua mi je montecristo i apilco

Kako da ne....... NS 40s bilo malo jače od 20m/kj, Balaton bio isto dobar al neće za seme biti ostavljen
Kod nas zadruga imala ns 40s negde oko 40-50ha u parceli (obarina, predusev semenski kukuruz) i kako čujem imaju prosek 4700-4800kg po kj.Slame nemožeš otkos preskočiti, rolbala po njivi ko malih kockastih.

Završena psenica, danas zadnja njiva 5kj solehio dobaciodo 4500 kg po kj, moj ukupan prosek je oko 4200 kg po kj, Solehio ostaje i dalje broj jedan, kod nas ga potukla jedino Sofru , drug imao 5t po kj ja mu sejao, i tacno izmerio njive. Kod nas ostale sorte daleko ispod ove dve

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh