Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja jos jaka, danasnji uzorak
42caa6f46a034aeade94f468b26caf83.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Е да си код нас у Врбасу ала би ти легло да је скинеш са толиком влагом тел-кел откуп само дотераш и на гомилу кипаш нико зрна узорка не узима.

Za mene nije problem, nece moje vencanje biti :D :D
Salu na stranu, drago mi je da nekima oda nas rodi psenica, t.j. da rodi vise od ocekivanog. Takvo iznenadjenje volim i ja, ali me retko kad me najde... :D :D

Sofru na mnogim njivama 63 curi po jutru, ponovno da napomenem jedina negativnost je ono przenje bilo ali smo u tom periodu imali dovoljno padalina. Ali jenisto tako full ulog bez pdva sve za kes kupljeno kad se sve uracuna 655 eura po jutru. Svejedno pre Pre prezadovoljan sam. E sad sa proljetni a bit ce veselo

Sofru na mnogim njivama 63 curi po jutru, ponovno da napomenem jedina negativnost je ono przenje bilo ali smo u tom periodu imali dovoljno padalina. Ali jenisto tako full ulog bez pdva sve za kes kupljeno kad se sve uracuna 655 eura po jutru. Svejedno pre Pre prezadovoljan sam. E sad sa proljetni a bit ce veselo
Koliko si imao po kj na onoj njivi pokraj višanja u Lovasu?

Ja sam danas išao po seme Apilka blizu Molinske šume.Rodio oko vagona po hektaru.

Opa! Onda ipak se javim: molim nekoga da mi ostavi za seme "silnu kolicinu" semena Apilco (napr. 100-150 kg :D)! Pa da vidimo kako ce se snalaziti sa dedom Apache :) (mada i iduce godine psenice idu u "sarenolik" kraj, pa nece biti dobrih uslova za eksperimente... i ove godine je od 2 pa sve do 7e klase njiva... ista... tu ima svega... a na kraju prosek... :nono: )

Ja danas završio. Na 4.3 Ha Avenue i 0.4 Ha Apilco. Prosek 7.91t/Ha. U odnosu na prošlu godinu bolje za 200kg/Ha. Međutim, zabrinjava me pojava da je mestimično, na oazama površine oko 1m2, žito potpuno nestalo. Kao da je brenerom spaljeno. Nema ni korova nikakvog. Prilikom zadnjeg prskanja , u cvetanju, nije bilo nikakvih simptoma bolesti. Šta li može biti uzrok ove pojave? Pšenica je štićena tri puta: 1. Duett ultra, 2.Amistar Extra i 3. Zamir.

Opa! Onda ipak se javim: molim nekoga da mi ostavi za seme "silnu kolicinu" semena Apilco (napr. 100-150 kg :D)! Pa da vidimo kako ce se snalaziti sa dedom Apache :) (mada i iduce godine psenice idu u "sarenolik" kraj, pa nece biti dobrih uslova za eksperimente... i ove godine je od 2 pa sve do 7e klase njiva... ista... tu ima svega... a na kraju prosek... :nono: )
За ту количину семена боље узми оригинал па остави за семе ако ти се свиди.

Mozda ce i tako biti, ali vise volim da kupim od "nasih", t.j. od gazde... ponekad (cesto) bude "bolji nego original" (znam da to nije reprodukcija -2 :D.... ali se i ne turi 0,x posto tritikala... ne lajem sad pritiv LG, vec uopsteno vidim da je to cesta pojava).

Ja danas završio. Na 4.3 Ha Avenue i 0.4 Ha Apilco. Prosek 7.91t/Ha. U odnosu na prošlu godinu bolje za 200kg/Ha. Međutim, zabrinjava me pojava da je mestimično, na oazama površine oko 1m2, žito potpuno nestalo. Kao da je brenerom spaljeno. Nema ni korova nikakvog. Prilikom zadnjeg prskanja , u cvetanju, nije bilo nikakvih simptoma bolesti. Šta li može biti uzrok ove pojave? Pšenica je štićena tri puta: 1. Duett ultra, 2.Amistar Extra i 3. Zamir.
Moguće od udara groma...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

mi
Moguće od udara groma...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Nije ništa gorelo. U centru su biljke potpuno uništene, a prema rubu te oaze ima malo većih biljaka koje su potpuno crne, a zatim mešavina zdravih i crnih biljaka. Kao da je u jednoj tački izbila neka bolest i onda se proširila u krugu prečnika oko 1 metar. Najviše je bilo takvih oaza na njivi gde je bila dugogodišnja livada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh