DraleTD
Član
Е да си код нас у Врбасу ала би ти легло да је скинеш са толиком влагом тел-кел откуп само дотераш и на гомилу кипаш нико зрна узорка не узима.Moja jos jaka, danasnji uzorak
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Е да си код нас у Врбасу ала би ти легло да је скинеш са толиком влагом тел-кел откуп само дотераш и на гомилу кипаш нико зрна узорка не узима.Moja jos jaka, danasnji uzorak
Sent from my iPhone using Tapatalk
A ja sam nameravao da nadjem seme... a izgleda da nije za nas kraj (?).Mene Apilko-debilko razočarao ove godine. Prvi i poslednji put sejan. Uz full agrotehniku pojačano đubrenje malo jače semena bačeno i to kupovno dao samo 3600 kg/kj
Једино неко лажно венчање да правимо па мало да се осевапимо и бежанија.U svatove treba da sam za stolom prvi pored snaje!
Sve preko 13 proteina moze neka kinta vise da se izvuceDanas uslužno radio Anapurnu. Solidan prinos, 3,1 t/ha. Počeo moj Sofru, vlaga 13 %, HL 77 , kod nas počeli da mere proteine, imao sam 14,3 . Jel to dobro?
Ja sam danas išao po seme Apilka blizu Molinske šume.Rodio oko vagona po hektaru.A ja sam nameravao da nadjem seme... a izgleda da nije za nas kraj (?).
Koliko si imao po kj na onoj njivi pokraj višanja u Lovasu?Sofru na mnogim njivama 63 curi po jutru, ponovno da napomenem jedina negativnost je ono przenje bilo ali smo u tom periodu imali dovoljno padalina. Ali jenisto tako full ulog bez pdva sve za kes kupljeno kad se sve uracuna 655 eura po jutru. Svejedno pre Pre prezadovoljan sam. E sad sa proljetni a bit ce veselo
Ja sam danas išao po seme Apilka blizu Molinske šume.Rodio oko vagona po hektaru.
За ту количину семена боље узми оригинал па остави за семе ако ти се свиди.Opa! Onda ipak se javim: molim nekoga da mi ostavi za seme "silnu kolicinu" semena Apilco (napr. 100-150 kg )! Pa da vidimo kako ce se snalaziti sa dedom Apache (mada i iduce godine psenice idu u "sarenolik" kraj, pa nece biti dobrih uslova za eksperimente... i ove godine je od 2 pa sve do 7e klase njiva... ista... tu ima svega... a na kraju prosek... )
Moguće od udara groma...Ja danas završio. Na 4.3 Ha Avenue i 0.4 Ha Apilco. Prosek 7.91t/Ha. U odnosu na prošlu godinu bolje za 200kg/Ha. Međutim, zabrinjava me pojava da je mestimično, na oazama površine oko 1m2, žito potpuno nestalo. Kao da je brenerom spaljeno. Nema ni korova nikakvog. Prilikom zadnjeg prskanja , u cvetanju, nije bilo nikakvih simptoma bolesti. Šta li može biti uzrok ove pojave? Pšenica je štićena tri puta: 1. Duett ultra, 2.Amistar Extra i 3. Zamir.
Nije ništa gorelo. U centru su biljke potpuno uništene, a prema rubu te oaze ima malo većih biljaka koje su potpuno crne, a zatim mešavina zdravih i crnih biljaka. Kao da je u jednoj tački izbila neka bolest i onda se proširila u krugu prečnika oko 1 metar. Najviše je bilo takvih oaza na njivi gde je bila dugogodišnja livada.Moguće od udara groma...
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Jos nisam skidao, jako je zito to bi u cetvrtak/petak radioKoliko si imao po kj na onoj njivi pokraj višanja u Lovasu?