Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ово за јаче од вагона по ха мора да је покисло свако мало.

Juče skinut Sosthene i oboren rekord sa 4700 kg/kj. Vlaga 13, hektolitar 76. Više mi se nije sviđala u toku godine nego što se sviđala, ali na kraju prijatno iznenađenje.

4a5e8b0cf908d5c2eb426f993ce4878c.jpg
85318cad429847c81a7314bb6517e301.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Danas uslužno radio Anapurnu. Solidan prinos, 3,1 t/ha. Počeo moj Sofru, vlaga 13 %, HL 77 , kod nas počeli da mere proteine, imao sam 14,3 . Jel to dobro?

Proizvodna godina za pšenicu povoljna.
Vlažna jesen pogodovala je dobrom nicanju i ukorenjivanju.
Niske temperature nisu prebrzo došle i ušlo se u zimu sa izbokorenim usevima.
Potrefilio se da su vegetacionim periodima pogodovale vremenske prilike.
Padavina je kroz zimu i proleće bilo relativno dovoljno za trenutne potrebe, ali ne i za neku akumulaciju.
Govorim za moj kraj.
Lično sam zadovoljan sa prinosom i kvalitetom, uzimajući u obzir ekstremnu sušu koja ovde vlada.
Kao što sam pre nekog vremena pisao u temi vremenske prilike, u dosta mesta je bilo obilnih majskih padavina koje su stvorile i zalihu vlage pa je to dozvolilo da u tim mestima pšenica iskoristi sav stvoreni potencijal za prinos.
Otuda srazmerno i takvi rezultati.
Spram toga može se vrednovati i trenutno stanje drugih kultura.
Činjenica je da neke lokacije oblaci više vole..

Juče skinut Sosthene i oboren rekord sa 4700 kg/kj. Vlaga 13, hektolitar 76. Više mi se nije sviđala u toku godine nego što se sviđala, ali na kraju prijatno iznenađenje.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Veoma gadan na oko tokom cele godine,ali na kraju uvek iznenadi.

Danas uslužno radio Anapurnu. Solidan prinos, 3,1 t/ha. Počeo moj Sofru, vlaga 13 %, HL 77 , kod nas počeli da mere proteine, imao sam 14,3 . Jel to dobro?
Kad budes isao da prodas,trazi da ti plati po proteinima. :D

Јуче покосио моје пшенице просек 4059кг/кј влага 12,55% хектолитар 80,20 протеине нису гледали. Сорте Овалије нека Француска и наше Планета и Победа за нијансу ова страњска боља. Ја генерално презадовољан али за догодине мењам сортимент.

I ja sam zadovoljan dosadašnjim prinosima, sve sam posejao foxyl, čini mi se da je KWS ov, sve vreme se vrtim oko 45 meteri po kj, al hoću na jesen da uzmem nešto LG, apilco-debilco verovatno... Oduševljen sam kako kod drugara izgleda, jes da je agro tehnika triput bolja nego moja, ali kad uporedim sve njegove njive apilco je bomba, još ga nije skidao pa ne znam prinos al videćemo...

Јуче покосио моје пшенице просек 4059кг/кј влага 12,55% хектолитар 80,20 протеине нису гледали. Сорте Овалије нека Француска и наше Планета и Победа за нијансу ова страњска боља. Ја генерално презадовољан али за догодине мењам сортимент.

3,4 ili 4,3 :)

Deo njive desno od ove narandžaste crte nije prskan ničim, oko 3m širine. Nije rađena zaštita ni jedna niti je prskano herbicidom. Vizuelno nema nikakve razlike. Jedino je ne prskani deo sazreo jedno 2 dana ranije.

Očigledno da prskane pšenice malo duže sazrevaju. Na mojoj nivi kad sam prihranjivao, ostalo malo veštaka a ja u jedan deo gde je kao slabija zemlja duplirao. Kad sam prskao ostalo 30 l preparata, ja opet du duplirao i sad njiva zrela a daj deo jok, mekana kao u dede.
Jedan deo ovršio Sostin a drugi deo Solehio još ne može. Zrno zrelo, 12,7% vlaga a slama pozelena, stenje Zmaj 142 i ne može. Nastavak sutra ako kombajner ne odloži ( promeni mišljenje).
Dobio prikolicu na poslugu od skladištara i dva hladna piva (Đukić Agrar -Salaš Noćajski) i sad ne znam jel sutra imam ponovo to isto ili je ova ponuda bila za celu njivu. U velikoj sam dilemi. :sta:

I ja sam zadovoljan dosadašnjim prinosima, sve sam posejao foxyl, čini mi se da je KWS ov, sve vreme se vrtim oko 45 meteri po kj, al hoću na jesen da uzmem nešto LG, apilco-debilco verovatno... Oduševljen sam kako kod drugara izgleda, jes da je agro tehnika triput bolja nego moja, ali kad uporedim sve njegove njive apilco je bomba, još ga nije skidao pa ne znam prinos al videćemo...

Mene Apilko-debilko razočarao ove godine. Prvi i poslednji put sejan. Uz full agrotehniku pojačano đubrenje malo jače semena bačeno i to kupovno dao samo 3600 kg/kj (n)

Juče ovršen probni apilko . Njiva 2.5 kJ. Djubreno sa 80kg/kJ. mapa 12.52. Obrada tanjirano . Setva 27.10. oko 140 kg original semena po kj. valjano glatki valjak . Prihrana urea 120 kg/kJ polovinom februara. Kan 110kg/kJ. Polovinom marta . Meteor za korove . Dva tretmana od bolesti. Dva od insekata. Skinuto juče vlaga 16.2 . Primesa 2,5 . Hektolitar 81.5 . Prinos 15 380 kg. Na celoj parceli . Mišljenje : prošla ispit za sledeću setvu.

Е не знам ни ја кад је дошао комбајн каже комбајнер овде има 4000кг ко од шале ја реко ако буде 3500кг/кј ја све ногама у задњицу али ето био је у праву. Одавно нисам имао овакву пшеницу из комбајна изгледа ретка никаква мали клас али сипа ко луда.
А што се женидбе тиче нема ништа од тога жена ми не да,а што сам упознао у Б.Тополи једну трговкињу срећа па је не поведох кући мислим да би нас обадвоје упуцала ко зецове.🥴

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh