Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ako ovako ostane, a sva je prilika da hoće, sa 200-250.000ha posejanih i uz prosečan 10-godišnji prinos od 3.4t/ha, imaćemo plafon 850.000t.naše potrebe su oko 1.5 miliona tona. neke procene su da u ovom trenutku ima oko milion tona viška (u šta ja sumnjam). sa svim rezervama, u najboljem slučaju pšenice će biti knap.mirmag je napisao(la):Jeli to znaci da cemo se obogatiti na psenici iduce godine ili ce nas kao po obicaju zedne prevesti preko vode?
koliko se meni cini kod mene u ataru nikad manje zita posejano ali to izgleda ne brine mlinare posto su im svi silosi puni zato sada tako malo placaju a po paritetima koji daju za djubrivo mislim da ce u zetvi cena biti oko 11 din ako bude neka prosecna godinatarana je napisao(la):ako ovako ostane, a sva je prilika da hoće, sa 200-250.000ha posejanih i uz prosečan 10-godišnji prinos od 3.4t/ha, imaćemo plafon 850.000t.naše potrebe su oko 1.5 miliona tona. neke procene su da u ovom trenutku ima oko milion tona viška (u šta ja sumnjam). sa svim rezervama, u najboljem slučaju pšenice će biti knap.mirmag je napisao(la):Jeli to znaci da cemo se obogatiti na psenici iduce godine ili ce nas kao po obicaju zedne prevesti preko vode?
pre 2 godine je posejano najmanje u istoriji srbije 450.000ha.
zaključke je lako izvesti.
a na konto denčićevih gluposti, gledam američko istraživanje, koje kaže da setva 1.11 u odnosu na setvu 1.10. daje 25% manji prinos.setva 1.12. skoro 40% manje. istraživanje je rađeno za period 1985-1991.
Ni ja nisam prodao, tu oko januara planiram ...Inače ovaj cirkus i malverzacije su nezapamćene...kombajner je napisao(la):hmm ja sam cuo opet da je sejano 30%manje nego prosle godine...a nisam prodao ni zrno ovogodisnje zetve...na sta ce ovo izaci neznamo![]()
potvrdjujem da je bilo zito pre setve 14 15 din... sejalo bi se verovatno pa duplo vise,bar takvo je stanje ovde kod mene ...mityoo je napisao(la):Zar neshvatate da oni sviraju kako im narede! Uplasili se oni gore da ce ostati bez leba pa sad vise nisu bitni ni agro-tehnicki rokovi ni nista samo da se nesto poseje! Sto nisu dali bolju cenu, bilo bi posejano vise to ja garantujem!