Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ako ovako ostane, a sva je prilika da hoće, sa 200-250.000ha posejanih i uz prosečan 10-godišnji prinos od 3.4t/ha, imaćemo plafon 850.000t.naše potrebe su oko 1.5 miliona tona. neke procene su da u ovom trenutku ima oko milion tona viška (u šta ja sumnjam). sa svim rezervama, u najboljem slučaju pšenice će biti knap.mirmag je napisao(la):Jeli to znaci da cemo se obogatiti na psenici iduce godine ili ce nas kao po obicaju zedne prevesti preko vode?
koliko se meni cini kod mene u ataru nikad manje zita posejano ali to izgleda ne brine mlinare posto su im svi silosi puni zato sada tako malo placaju a po paritetima koji daju za djubrivo mislim da ce u zetvi cena biti oko 11 din ako bude neka prosecna godinatarana je napisao(la):ako ovako ostane, a sva je prilika da hoće, sa 200-250.000ha posejanih i uz prosečan 10-godišnji prinos od 3.4t/ha, imaćemo plafon 850.000t.naše potrebe su oko 1.5 miliona tona. neke procene su da u ovom trenutku ima oko milion tona viška (u šta ja sumnjam). sa svim rezervama, u najboljem slučaju pšenice će biti knap.mirmag je napisao(la):Jeli to znaci da cemo se obogatiti na psenici iduce godine ili ce nas kao po obicaju zedne prevesti preko vode?
pre 2 godine je posejano najmanje u istoriji srbije 450.000ha.
zaključke je lako izvesti.
a na konto denčićevih gluposti, gledam američko istraživanje, koje kaže da setva 1.11 u odnosu na setvu 1.10. daje 25% manji prinos.setva 1.12. skoro 40% manje. istraživanje je rađeno za period 1985-1991.
Ni ja nisam prodao, tu oko januara planiram ...Inače ovaj cirkus i malverzacije su nezapamćene...kombajner je napisao(la):hmm ja sam cuo opet da je sejano 30%manje nego prosle godine...a nisam prodao ni zrno ovogodisnje zetve...na sta ce ovo izaci neznamo
potvrdjujem da je bilo zito pre setve 14 15 din... sejalo bi se verovatno pa duplo vise,bar takvo je stanje ovde kod mene ...mityoo je napisao(la):Zar neshvatate da oni sviraju kako im narede! Uplasili se oni gore da ce ostati bez leba pa sad vise nisu bitni ni agro-tehnicki rokovi ni nista samo da se nesto poseje! Sto nisu dali bolju cenu, bilo bi posejano vise to ja garantujem!