Objekti za smeštaj mehanizacije

Pa ok, ali nema tu nikakvog tereta gore na limu osim nekog snega kojeg ko zna kad i koliko ce biti ovde kod nas na severu. Nema pritiska na zidove pravim supu za prikolice i prilkjucnu mehanizaciju. Povrsina lima je nesto preko 100 m2.
Nego hteo sam da pitam visina iz dvorista recimo 3,5 metra, a drugi kraj je 2,2 m. To je pad na nekih 7 metara dubine supe. Gore ide lim. Majstor koji mi je bio da vidi i da ponudu kaze veliki pad za lim kao tesko se srafi kad je takav pad ...
Koliko traži majstor?

Послато са 23049PCD8G помоћу Тапатока

Пад никад није велики, лим може и десет степени, код мене на сењаку је скоро 45 и ништа се не задржава.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Sve je povezano sa armaturom 8 com i jame i donja greda i stubovi i gornja greda. Sve sa 4-6 armatura 8 povezano....
Ako si ušao u donju zonu temljne jame sa stubovima onda nema nikakve brige.

Samci ne mogu da nose linearna opterećenja trpe samo eventualne vučne sile.Zato ako nose zid stubovi se spuštaju u donju zonu i povezuju se gredom, pa na kraju dobiješ trakasti temelj sa stopama.Najveći problem koji tu može da se javi je neravnomerno sleganje pogotovo na većim dužinama.Zato se i koriste za stepenice i dimnjake.

Ako si ušao u donju zonu temljne jame sa stubovima onda nema nikakve brige.

Samci ne mogu da nose linearna opterećenja trpe samo eventualne vučne sile.Zato ako nose zid stubovi se spuštaju u donju zonu i povezuju se gredom, pa na kraju dobiješ trakasti temelj sa stopama.Najveći problem koji tu može da se javi je neravnomerno sleganje pogotovo na većim dužinama.Zato se i koriste za stepenice i dimnjake.
Ispod donje grede na 5 mesta gde su stubovi smo kopali kao trapez 30x30 pa se dole siri kod mene i komsije, dubine 80 cm i sve je povezano jama, greda i stub sa armaturom 8 com.... Mislim da je uradjeno kvalitetno...

Pitanje je samo koji su profili, to moze fino da utice na cenu. Ja sam imao od jednog majstora 2 ponude samo za metalnu konstrukciju 20x11 i razlika je bila oko 3k ako se dobro secam zbog razlika u profilima koje bi koristio..

Ovo je zamišljeno da bude neka univerzalna nastrešnica, kao ljetnikovac, za auto i najmanje za traktor. Napravio sam je malo visočije da može ući traktor i kombi. Planirana je tu i pečenjara sa strane desno u dijelu drljače.

Gore je panel, lako bi se obrisao, a inače traktor ne držim tu, sutra klanje zimina pa mi smeta u šupi.

Moja se neće koristiti sigurno svaki vikend, ako bude jednom mjesečno biće dobro, ali ja ću biti majstor pa će me manje koštati.

Nazad
Vrh