Objekti za smeštaj mehanizacije

Čugi

Zaslužan član
Učlanjen(a)
15 Avg 2007
Poruka
2.117
Lokacija
Nova Pazova
Dvogodišnji samostalni rad moga oca i mene, završen jesenas, 190m2 pod krovom, u čijem sklopu su i dve kotobanje-koša, za smeštaj kukuruza u klipu za 25t zrna, ispod kojih je i prostor za "nisku" mehanizaciju. :sreca:


 
Koliko te je izašlo para na kraju, mislim samo materijal, jer ruke verovatno nisi plaćao?

Sviđa mi se objekat nije loš, :D
 
Ruke....sam platio žuljevima :cao: :haha:, oko 5000 eura materijal od temelja do zadnjeg šrafa na krovu! Inače su mi za ruke majstori tražili 2500 eura sa rokom izgradnje od 3 meseca, neka hvala, nije mi se žurilo, imam iskustva u tim poslovima tako da laganica za dve godine, malo po malo i gotovo! :ppozdrav:
 
To volim da vidim, svaka čast! :D
To je nekih 15m široko? Koje su dimenzije cevi od kojih je rađen binder (rešetkasti nosač krova)?
Jesu li one krovne grede "U" profili?
 
Dragane tako nesto meni treba za berac a vidim da je jednostavno pa me zanima jesi li stubove ulio u beton ili si ih sarafio i busio beton??
 
Možeš neku metalnu ploču (sa ankerima) ubetonirati u betonsku osnovu i posle na nju zavariti stub, tako sam ja radio.
 
Što se tiče metalnih ploča, preporučujem nosače železničkih šina, mogu se naći na deponijam starih žel. pragova, odlični su i imaju solidnu debljinu, plus 4 šrafa koji posluže kao ankeri, sa jedne strane su 100% ravni a sa druge izgledaju kao na slici, pa ih okreneš kako ti više odgovra, ja sam ih ulio u betonsku gredu i na njih su vareni nosači krova.
 
kod mene su odmerene i iskopane rupe cevi su ubetonirane cini mi se 70 cm a iznad betona je ostalo 30 cm na njih su nasadjene cevi 4 metra visine (to je ovaj nakoseni deo supe ) a u ovoj sredisnjoj fioki su cevi od nesto preko 5 metara ! na dugackim cevima su nosaci grede (krov je skroz od drveta) od debelog lima savijenog u U i tako zavarenog ! grede su povezane sa nosacem srafovima a na njih je montiran skelet krova i ploce!
 
zato sam te i pito nesto mi bilo cudno ta cena a ucinilo mi se da je aluminiju.
 
ja treba da radim neku supu sli mi je skupo....prosle godine sam imao ponudu od nekog majstora, trazio mi je 11000 za halu 12x8 i 5.5 visine.....to mi je bilo jako skupo....zna li neko ko to radi, da mi preporuci nekog jer ova cena je naprihvatljiva... :nono: :nono: :nono:
 
imaju neki mislim da su iz beceja kod nas su radili u selu mislim da je bilo 25eura kvadrat.
 
Nazad
Vrh