Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Dvogodišnji samostalni rad moga oca i mene, završen jesenas, 190m2 pod krovom, u čijem sklopu su i dve kotobanje-koša, za smeštaj kukuruza u klipu za 25t zrna, ispod kojih je i prostor za "nisku" mehanizaciju.
Ruke....sam platio žuljevima , oko 5000 eura materijal od temelja do zadnjeg šrafa na krovu! Inače su mi za ruke majstori tražili 2500 eura sa rokom izgradnje od 3 meseca, neka hvala, nije mi se žurilo, imam iskustva u tim poslovima tako da laganica za dve godine, malo po malo i gotovo!
Pre par dana je zavrsena i nasa supa. Moje je bilo samo da izbetoniram temelj ispod svakog stuba. Ostalo je sve bilo njihovo 288 m2 x 28 E/m2 = 8064 E . Sutra cu uslikati i postaviti.
To volim da vidim, svaka čast!
To je nekih 15m široko? Koje su dimenzije cevi od kojih je rađen binder (rešetkasti nosač krova)?
Jesu li one krovne grede "U" profili?
Sirina je 18 m. 12 m je onaj veci deo, a 6 metara onaj spusteni deo. Dubina je 16m. Nisu U profili nego cevi. Neznam dimenzije ali cu javiti cim izmerim.
Što se tiče metalnih ploča, preporučujem nosače železničkih šina, mogu se naći na deponijam starih žel. pragova, odlični su i imaju solidnu debljinu, plus 4 šrafa koji posluže kao ankeri, sa jedne strane su 100% ravni a sa druge izgledaju kao na slici, pa ih okreneš kako ti više odgovra, ja sam ih ulio u betonsku gredu i na njih su vareni nosači krova.
kod mene su odmerene i iskopane rupe cevi su ubetonirane cini mi se 70 cm a iznad betona je ostalo 30 cm na njih su nasadjene cevi 4 metra visine (to je ovaj nakoseni deo supe ) a u ovoj sredisnjoj fioki su cevi od nesto preko 5 metara ! na dugackim cevima su nosaci grede (krov je skroz od drveta) od debelog lima savijenog u U i tako zavarenog ! grede su povezane sa nosacem srafovima a na njih je montiran skelet krova i ploce!
ja treba da radim neku supu sli mi je skupo....prosle godine sam imao ponudu od nekog majstora, trazio mi je 11000 za halu 12x8 i 5.5 visine.....to mi je bilo jako skupo....zna li neko ko to radi, da mi preporuci nekog jer ova cena je naprihvatljiva...