Objekti za smeštaj mehanizacije

Ja sam sam pravio ali kad je cigla bila 11din, a sad je cigla skoro 40 din :) Lim isto bio džabe,sad i na otpadu skup.

I ja sam isto hteo da imam i bilo mi lepo da imam, ali na kraju vidiš da nije opravdana investicija :D

Ima li ko prestavu kako bi trebala da izgleda resetka za vencanicu na duzini od 10m izmedju stubova? objekat bi trebao da bude nekih 7x20, kombinacija drvo i metal, sa druge strane bi isli drveni stubovi na 5m a sa cela da budu ta dva polja od po 10, da budu 3 bindera, dva na krajevima i na sredini jedan, ostalo bi drveni merteci i letva odozgore i dve tavanjace gde nema bindera... pokrivac lim naravno.

Lim za krov profilni 140 mm visine greben,tj ti talasi,kako god se zove ...debljine 1mm lim,celicni,nije alu,na koji razmak mogu ici letve (roznjace ?.) sto idu ispod lima na koje ce se on srafiti.

Poslednja izmena:
Moze i 14 cm.Ovi profilni limovi sto se koriste imaju oznake tipa tr18,tr35,tr40,tr60 ...ovaj bi bio tr140.

Kontam ovaj tr40 ima letve ispod njega na oko 1m rastojanje,ili je to tr60 ..uglavnom onda mozda ovaj lim tr140 moze imati letve na 2.5-3m ?.

T 140 lim debljine 1 mm je predviđen za međukatne konstrukcije. U katalogu profila piše kolika je nosivost na nekom rasponu i koliki je najveći progib za određeni raspon. Za krov je u većini slučajeva (lokacija) nosivost od 150 kg/m² (1,5 kN/m²) više nego dovoljna. Drugi kriterij koji lim treba zadovoljiti na nekom rasponu oslonaca je njegov progib. Prihvatljiv progib je L/200 ili manji (L = razmak oslonaca).

Podaci za lim T153/290 su na poveznici:

Sta znaci medjukatna ?.Ne snalazim se bas sa ovom tabelom na linku ....Sta im znaci sve ovo ,span support width 40/160/40 mm ?.Ili 40/60/60/40 mm ...
Limit state uls,sls,200,300,500 ....

Da video sam sad malo vise na netu o njemu,taj lim vidim se koristi kao noseci element na krovu pa iznad njega izolacija pa tek onda lim ili nesto drugo,sto stiti od kise,snega itd.Ali vidim da se negde koristi i kao jedini lim na krovu,samo raspon koji moze da prebaci je poprilicno veliki,ne mogu po slikama oceniti koliko metara ....
@obi Jel znas mozda sta znaci stavka na toj tabeli pod ''ugib'' i ''sirina oslonca'' ?.

Poslednja izmena:
Sta znaci medjukatna ?.Ne snalazim se bas sa ovom tabelom na linku ....Sta im znaci sve ovo ,span support width 40/160/40 mm ?.Ili 40/60/60/40 mm ...
Limit state uls,sls,200,300,500 ....

Međukatna ploča je ploča između dva kata. U pravilu je međukatna ploča betonska i tamo lim služi kao izgubljena oplata.
40/160/40 - širina oslonaca (širina nosača na koji lim naliježe) krajnji/srednji/krajnji
200 označava nosivost kod kriterija progiba l/200.

Nadam se da sad je jasnije.

Međukatna ploča je ploča između dva kata. U pravilu je međukatna ploča betonska i tamo lim služi kao izgubljena oplata.
40/160/40 - širina oslonaca (širina nosača na koji lim naliježe) krajnji/srednji/krajnji
200 označava nosivost kod kriterija progiba l/200.

Nadam se da sad je jasnije.
Ne razume šta znači kat, pretpostavljam.

Znam sta je medjukatno,ali me zbunjivala ta rec kod tih profilnih limova ....Tad nisam znao da se i za to koriste,ali posle kad sam pogledao malo detaljnije na netu o njima video sam za sta se sve koriste.

Koliko bi mogao biti prepust krova na osnovu 6m ... metalne konstrukcije

Pitanje je jako općenito i gotovo svaki odgovor bude točan.
Dobro bi došla neka skica, ili slika sličnog objekta i detaljnije navesti što se želi te postoji li materijal za to ili se sve kupuje. Što detaljnije pitanje, to može biti precizniji odgovor.

Nazad
Vrh