Darko Dren
Član
Jesu li stubovi sa prednje strane već postavljeni?
Kakvi su temelji tih stubova?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisu, ti radovi oko metalnih konstrukcija ide na prolece..... Sto pitas za temelje?Jesu li stubovi sa prednje strane već postavljeni?
Derane, više sam do sad zaboravio nego što si ti naučio, tako da samo lagano i bez zadržavanja.Mnogo još moraš da učiš "kolega".
Verujem, starost ume da bude teška.Derane, više sam do sad zaboravio nego što si ti naučio, tako da samo lagano i bez zadržavanja.
Valjalo bi malo vise na tu duzinu.Pola metra dosta.
Koliko ti predlazes drug da bi bilo dobro,da kazem taman??Valjalo bi malo vise na tu duzinu.
Ne smeta ako je više, ali može i manje. Važno je da je lim dovoljno visokog profila. Radili smo ravne krovove na stambenim kontejnerima, a kojima je pad bio jednak nagibu kontejnera zbog neprecizno napravljenih oslonaca. Važno je napraviti dvije stvari:Valjalo bi malo vise na tu duzinu.
Ja na 7 metara imam pola metra pada, na obadvije hale već godinama, to je lim, nije crijep.Valjalo bi malo vise na tu duzinu.
Ја сам то радио кад сам прекривао гаражу. Нисам никад видио да неко тако ради, али ми је дјеловало да је боље пошто кров има мали пад. Нисам имао никакав специјалан алат, само заварио два парчета флаха дужине 100 mm са размаком 1 mm, мало оборио ивице и руком заврнуо навише. Нисам обарао на крају, само на врху гдје се састају два лима да не убацује испод капе.Ja apsolutno nisam video ni na jednoj supi da je neko na krajeve savijao lim, ali bas nigde a video sam gomilu supa od razlicitih majstora i velicina....
Poveži ih temeljnom gredom,Nisu, ti radovi oko metalnih konstrukcija ide na prolece..... Sto pitas za temelje?
Ako imaš prostora idi na maksimalni pad koji možeš da izvedeš.Kolege zamolio bi za jednu informaciju ako se neko razume da mi kaze ...
Naime , planiram na jednoj strani kuce da samo spustim krov na jednu vodu i tako dobijem nadstresnicu...,rec je o prostoj metalnoj konstrukciji..gore klasican rebrasti lim kao pokriv.
Pa me zanima na recimo 5 metra sirine koliko treba da bude standardni pad,a koliko minimalni pad ,pitam za razliku u visini izmedju gornje i donje tacke krova na 5 metara sirine???
Pa ok, ali nema tu nikakvog tereta gore na limu osim nekog snega kojeg ko zna kad i koliko ce biti ovde kod nas na severu. Nema pritiska na zidove pravim supu za prikolice i prilkjucnu mehanizaciju. Povrsina lima je nesto preko 100 m2.Poveži ih temeljnom gredom,
I poveži sa zidom koji si uradio.
Najbolje je bilo da je to odradjeno onda kad si radio zid.