Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na tebi je da odaberes materijal kojim ces graditi supu. Danas je populatan celik, koji se uglavnom koristi za vece raspone. Za ove male supe sa rasponima do 10m (mada mogu i veci) koristio bih drvenu konstrukciju, a kao pokrivac sluzio bi lim, jer je dosta laksi od crepa, pa se ne moraju usvajati rogovi vecih dimenzija zbog toga.
Da se vratim na celik. Neko je spomenuo da bi radio supu dimenzija 6x13m. Za raspon od tih 6m slobodno uzmi cevi dimenzija za donji i gornji pojas resetke 60x40x3mm. Za dijagonale i vertikale slobodno uzmu 40x40x3mm. Za poprecne nosace 60x40x3 (moze da prodje glat i 40x40) ali idi sa ovom vecom cevi zbog vece sigurnosti. Za ukrucenje glavnih nosaca 40x40x3mm i ima da stoji narednih 100 godina
Мислим да би могло на 4 стубаHvala lepo na korisnim informacijama. Dok si još u kancelariji pitanje: Koliko je rastojanje između nosećih stubova, odnosno koliko stubova na tih 13m rastojanja. Hvala.
Čuj 900 e za proračun?
Za te pare uzmeš materijal za 10 mm veći i 1 mm deblji i tenkove da voziš na krovu! Problem je što su ti inženjeri bezobrazni ili se ne razumeju u pare. Moj kvazi majstor je sam projektovao i izvario bezbroj konstrukcija i nijedna nije pala a bilo je i snežnih zima. Rekao mi je ako hoću statičara, onda nek taj i vari i postavlja.
Jel neko stavljao osb ploče umesto malterisanja? Radi se o radionici. Mislim da ima negde rasprava ali nisam našao.
Ja cu raditi osb ugao(zidove) iznad radnih stolova.... zbog kacenja alata raznih kutijica... zgodno je....Jel neko stavljao osb ploče umesto malterisanja? Radi se o radionici. Mislim da ima negde rasprava ali nisam našao.