Dali morate praviti projekte i tražiti dozvolu za ovakve objekte?
Ovo i mene zanima sto je kolega @Soyacorn pitao...?
Ja sam se takodje raspitivao u vezi toga i ovako mi je objasnjeno....
Sada po novom kako su meni rekli i objasnili mora sve da se trazi da bih mogli da te oporezuju za to. Ako vec nema gotove papire za taj objekat sto se pravi, objekat nece moci da se legalizuje i nece postojati nikakva sansa, posto se ne nalazi na onom satelitskom snimku sto je napravljen krajem novembra 2015-te, tako da ce ili morati vlasnik sam da ga ukloni jer ce dobiti resenje o rusenju ili ce ga ukloniti drzava pa ce jos morati da se plati uklanjanje.
Ja sam se raspitivao, jer sam imao u planu da postojeci LEGALAN pomocni objekat od 70m2 prezidam i prosirim na oko 100-105m2.... i rekli su da te sve dozvole i ta sranja kostaju oko 4000din/m2 + - nesto sto nisam ni zapamtio sta, neka taksa ili tako nesto....
Kaze prvo moras da trazis dozvolu za odobrenje za rusenje pa da to platis cekas 30-tak dana.... Pa onda dozvolu za adaptaciju...... takodje da se ceka.... pa dozvola za prosirenje takodje da se ceka..... da bi mi na kraju svega toga rekli da ako je objekat visok do 2.8m onda se placa jedna cena po m2 a ako je vislji od 2.8m onda cena ide +30% vise.... Prosto sam ostao zapanjen kada sam sve to cuo i samo sam izasao napolje.... A za potpuno nov objekat prvo svi papiiri na gomili moraju da budu gotovi, pa tek onda pocinje pravljenje objekta... Da li je to bio prelazni period ili ne kada sam ja pitao, ali ja sam za sada odustao od toga, u nadi da to nece biti nista tacno sto sam ja sada napisao, jer je to ravno deranju koze sa ledja na zivo....