Objekti za smeštaj mehanizacije

Mislim da bi mogao da ides desni klik na njega, zatim open with (otvori pomocu), izaberes svoj pretrazivac (Chrome, Opera, sta vec koristis) i kada se otvori kopiras link ovde.

U toj knjizi mnogo se lepo vide crtezi i veoma su jasne slike ,pa moze svako da razume . Ja imam u moje udzbenike isto to ali mnogo je nejasno. Pa tako da neko ko nije iz struke nemoze se snaci.

Raspon od 6 metara je sasvim normalan za dvovodan krov drvene konstrukcije, bez stolica. Verovatno imaju raspinjace, na slici se vidi da su rogovi ukosniceni, krovni pokrivac je lim tako da ce se sneg tesko duze zadrzavati, a on i jeste najopasnije opterecenje po krov. Pri tom ima i lepog pada. Ne vidim zasto ovaj krov ne bi dugo trajao???

Kod vecih raspona (6-7m, bez stolica) treba ici na poprecni presek roga 14/10, raspinjace sa obe strane na svakoj glavi, i nece biti problema.

Iz ove druge knjige imamo sve ama bas sve sto se tice krovova. Ko zeli moze da je fotokopira . Ako se lepo prouci moze svako da nauci sve sto mu je potrebno.

Литературе никад доста,баш је добро објашњено,има мало ''страних'' термина али може да се растумачи

Iz ove druge knjige imamo sve ama bas sve sto se tice krovova. Ko zeli moze da je fotokopira . Ako se lepo prouci moze svako da nauci sve sto mu je potrebno.

Dragane, još kad bi našao neki PDF ili knjigu o metalnim konstrukcijama krovova i njihovo objašnjenje verujem da bi ti mnogi bili zahvalni......:ppozdrav:

U petak sam bio u gradjevinsku inspekciju da se raspitam oko toga meni su rekli da bi za opštinu Vrbas trebalo da krene u februaru mesecu ako nebude nekih izmena sad da li je u isto vreme i za druge opštine to ne znam

Meni tako rekoše u petak e sad pošto laž čuo po to i prodo al mislim da nebi trebali da lažu :sta:

Ja sam se trudio na razne nacine da dodjem do neke literature koja objasnjava restkaste nosace. Ali nikako nisam nista mogo da pronadjem.

Ova literatura koju sada svi posedujemo o klasicnim drvenim krovnim konstrukcijama moze nam mnogo pomoci pri gradnji. Samo treba dobro da se prouci. Pomocu ove literature skoro svako moze biti svoj majstor, Ako neko nesto ne razume slobodno moze me pitati.

- - - - - - - - - -

kolega mirmag mozes uzeti ideju kolege Bane_93 i uraditi po istom principu supu. Jer nemozes naci jeftinije resenje za krovnu konstrukciju.

- - - - - - - - - -

Evo imam proracun jedne resetke . Pa ako nekom nesto znaci neka se posluzi.

2lksfn7.jpg

imam ja u pdfu knjigu: Dragan Budjevac-Metalne konstrukcije 136mb

evo ga sadrzaj ako uspete da otvorite.... pa da vidite znaci li vam sta

file://localhost/E:/E%20books%20aaaaaaaaaaaaaa/E-knjige/GRADJEVINA/Dragan_Budjevac-Metalne_konstrukcije/Dragan_Budjevac-Metalne_konstrukcije/knjiga/0sadrzajislb.pdf

Ovde treba zbirka rešenih zadataka iz statike čeličnih konstrukcija. Elemenata proračuna ima svuda dostupnih, al to treba sračunati bez softvera ybg. Sračunaš u krajnjem, nije problem, al uvek ostaje ono, da se nisam zahebao, možda sam mogao usvojiti manje vrednosti itd. itd. A računati pešaka više puta...

Ja nikako nemogu da skinem Dragana Budjevca. Verovatno su ovo knjige koje se placaju?

НЕ постоји статика челичних конструкција, постоје статички прорачуни конструкција.

Не, овде треба грађевински инжењер који ће вам све то лепо одрадити, а не сами да се правите инжењери и да сами вршите статичке прорачуне и да сами радите у појединим пораграмима за рачун сила и оптерећења и на крају елемената који ће бити усвојен на основу тог прорачуна.

Која црна збирка, када је сваки случај специфичан за себе и ту збирке не помажу. Постоји литература за челичне конструкције, као и табеле елемената који се усвајају када се заврши прорачун за дату решету. на крају крајева н исва оптерећења нису иста, јер не пада свуда иста количина снега, нити дува истом брзином ветар.

Nazad
Vrh